Published On: 27 Prill, 2016

Si manipulonte grupi i Azem Sylës sipas Nazim Bllacës për kordinimin e veprat kriminale

Rrëfimi i Nazim Bllacës dhe bashkëpunimi i tij në hetimin kundër grupit të Azem Sylës për shpërdorime me prona, është një nga elementet e rëndësishme për hetuesit e EULEX’it. Express sjell një nga komunikimet e Nazim Bllacës me hetuesit europianë dhe versionin e tij se si funksiononte ky grup kriminal i drejtuar nga ish-shefi i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK’së

Hetimit kundër grupit të deputetit Azem Syla, grupit prej 51 personash të dyshuar për shpërdorime financiare me patundshmëri i ka ndihmuar edhe dëshmitari bashkëpunues i EULEX’it, Nazim Bllaca. Në këtë hetim Bllaca, sipas dokumenteve që i posedon Express kishte bashkëpunuar me hetuesen Zdenka Pumper.

Në një nga rrëfimet e tij Bllaca e sqaron në detaje rastin e një prone të marrë nga grupi i Azem Sylës e që i përkiste biznesmenit Fatmir Prapashtica, dëshmitar në rastet e më hershme të njohura si rastet “Bllaca” në Gjykatë ku disa anëtarë të grupit të Azem Sylës ishin dënuar për vrasje, tentim vrasje e vepra tjera kriminale.

Ai në këtë denoncim flet që grupi i Azem Sylës, për të cilin Bllaca thotë se i takon edhe ai vetë, i ka blerë pronat e këtij biznesmeni, por thotë që kjo nuk është bërë me vullnetin e biznesmenit, por me dhunë.

“Azem Syla me Shpresim Uken me 11 prill 2008 ka shkuar ne banesën e Fatmirit ku jetonte me gruan tre femijet dhe  nënën dhe i ka then vet Azemi se i ke 48 ore me i lirue lokalet,banesat,garazhet  edhe pik”, i thotë Bllaca hetueses Pumper.

Ai në denoncimin e tij që e sjell të plotë Gazeta Express bashkëngjet edhe dokumente shtesë, përfshirë edhe marrëveshjet e brendshme të palëve, derisa flet për një transaksion në vlerë të tërësishme prej 700 mijë euro.

Bllaca, që e ka deklaruar se ishte pjesë e skuadrës së vrasjeve të Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK), që po ashtu thotë se e ka udhëhequr Azem Syla- diçka që është mbështetur nga vendimi i Gjykatës në rastin “Bllaca II”, thotë se Syla në të gjitha takimet me biznesmenin Prapashtica ka prezantuar vetë, derisa i përfshinë në këtë biznes edhe Fahrudin Gashin-Farukun,  i dënuar me 18 burg për vrasje dhe Shpresim Ukën, gjithashtu i dënuar për pjesëmarrje në vrasje.

Bllaca pretendon se në këtë transaksion të kryer në fund edhe me kërcënim ishte në dijeni edhe ish-shefi i SHIK’ut, tash kryeparlamentari Kadri Veseli. “Azem Syla ka biseduar me Kadri Veselin për ta blere bashke këta dy person këtë. Kadri Veseli nuk ka hy për arsye se është duke investuar diku tjetër”, i shkruan Bllaca hetueses Zdenka Pumper.

Prokuroria e EULEX’it e ndihmuar nga Policia kosovare të mërkurën ka bastisur rreth 40 vende në kërkim të të dyshuarve të grupit të Azem Sylës, që është një grup i prej 51 personash, me Sylën në qendër, dhe ku përfshihen edhe persona të drejtësisë kosovare, si ish-gjyqtarë e deri të zyrtarë të lartë të ndërmarrjeve publike e Agjencisë Kosovare të Privatizimeve, por po ashtu edhe biznesmenë kosovarë.

(Lexojeni të plotë rrëfimin e Nazim Bllacës)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...