Published On: 9 Tetor, 2016

Shuhen 1408 biznese për gjashtë muaj (Video)

Njëmijë e katërqind e tetë biznese janë shuar në gjashtë mujorin e parë të vitit 2016. E, faktorët që kanë ndikuar në këtë shuarje janë të shumtë, duke filluar nga sistemi bankar i cili nuk është favorizues, çështja politike në vend si dhe nga indikator të tjerë.

Për njohësit e ekonomisë, hapja dhe shuarja e bizneseve është proces që ndodh në të gjithë botën.

“Fakti që janë më shumë se 1300 biznese të shuara gati 50 përqind më shumë se vitin e kaluar tregon përkeqësimin situatës dhe ky është një sinjal për Qeverinë e Kosovës, për institucionet përgjegjëse që të marrin veprime me qëllim të krijimit të një ambienti shumë më të sigurt , më të qëndrueshëm për të bërë biznes si dhe zbatimin e përpiktë të ligjit”, ka thënë ai.

Rexhepi, vlerëson së është e udhës që para se dikush të vendos të hap një biznes të bëjë një analizë të tregut.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...