Published On: 6 Qershor, 2016

Shtëpi “e fshehtë” për mbrojtjen e viktimave të dhunës

Drejtoresha e shtëpisë së sigurt në Mitrovicë “Raba Voca”, dr. Emine Kabashi, ka bërë të ditur se që nga fillimi i punës në vitin 2007 në Strehimoren e Viktimave të Dhunës në Mitrovicë janë strehuar 679 viktima të të gjitha llojeve të dhunës nga të gjitha rajonet e Kosovës, madje edhe nga Moldavia

Thotë se është e vetmja strehimore e viktimave të dhunës në Kosovë, e cila është e vendosur në një shtëpi private, për të cilën paguan qira. Megjithatë, ajo shprehet se femrat, viktima të dhunës, kanë siguri maksimale dhe për asnjë moment nuk janë të rrezikuara. Thotë se në Shtëpinë e Sigurt, të cilën e menaxhon ajo, janë strehuar viktima nga të gjitha anët e Kosovës dhe nga Moldavia, shkruan sot gazeta ‘Zeri’.

Dr. Emine Kabashi, drejtoreshë e shtëpisë së sigurt – QMGF “Raba Voca”, thotë se përveç sigurisë maksimale, ato kanë ushqim të shëndetshëm dhe të mjaftueshëm, higjienë personale të nevojshme, shërbime shëndetësore të shëndetit primar dhe medikamente, shërbime juridike falas, në rast nevoje edhe shoqërim dhe transport në institucione të ndryshme, trajtim profesional psikologjik dhe këshillime juridike dhe këshillime për të drejtat e njeriut.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...