Published On: 29 Maj, 2016

Shtabi i Përgjithshëm – një bandë komplotistësh e marionetash, i komanduar nga Azemi dhe Xhaviti

 

Për të godit shumë rëndë Logjistikën e UÇK-së u komandua vrasja e Ilir Konushevcit, që ishte udhëheqës i saj. Deri atëherë Xhavit e Azemi mundoheshin ti imponoheshin si komandant atij, por ai shihte se ata vetëm sabotonin e komplotonin, prandaj nuk pranonte të shpërfytyrohej si argat i asaj bande.

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/o-70-mije-veterane-te-uck-se-si-lejuat-te-dhunoheshin-25-mije-femra-aleksandri-i-madh-e-ka-pushtu-boten-me-30-mije-ushtare-3/

 

Ibrahim Kelmendi

1) Në Korrik të vitit 1993 në Prishtinë Lëvizja (LPK) mbajti Mbledhjen e 4-tërt e përgjithshme (në shtëpi të Familjes se Fatmir Brajshorit).
(2) Në atë Mbledhje u mor vendimi për formim të forcës se armatosur çlirimtare.
(3) Sipas obligimeve statusore Lëvizja, Dega jashtë vendi, u angazhua ta jetësonte atë vendim. Në vitin 1994 Këshilli i Përgjithshëm (KP) i LPK-së D.j.v. themeloi Sektorin e rëndësisë se veçantë dhe Fondin Vendlindja thërret, që të konkretizonte vendimin për formim të forcës çlirimtare.
(4) Për shkak të nevojës se konspiracionit KP e mandatoi Kryesinë e Lëvizjes që ti udhëhiqte Sektorin e rëndësisë se veçantë dhe Fondin Vendlindja thërret. Në ndërkohë Kryesia duhet të kishe emëruar Xhavit Halitaj dhe Ali Ahmetin si udhëheqës të Komisionit të rëndësisë se veçantë.
(5) Gjatë viteve 1994 deri në mars 1998 Këshilli i përgjithshëm pat marrë vendim që secili anëtar i LPK-së të paguante ekstra obligimin vjetor 1000 Sfr., ose DM në Fondin Vendlindja thërret, si dhe vendosi që 60 % e kuotizacionit (anëtarësisë) dhe të hyrjeve tjera të derdheshin në Fondin Vendlindja thërret.
(6) Gjatë kësaj kohe gjithë financat që kemi grumbulluar për UÇK-në i janë dorëzuar Sektorit të rëndësisë se veçantë, për t’ia përcjell UÇK-së në Kosovë. Arkëtar duhet të ketë qenë Gafurr Elshani dhe ai këto mjete duhet t’ia ketë përcjellë Sektorit të rëndësisë se veçantë, prandaj ai duhet të di sa mjete ia ka përcjellë Sektorit, si edhe anëtarët tjerë të Kryesisë, meqë në LPK praktikohej udhëheqja kolegjiale.
(7) Në Kosovë një pjesë e anëtarëve më të guximshëm të degëve të Lëvizjes pas Mbledhjes se 4-tërt krijuan bërthamat e para të ushtrisë në konkretizim. U shquan tre bërthama kryesore në Drenicë, Llap e Dukagjin.
(8) Paralelisht, sektori ka formuar në bërthamë me të kooptuar si pjesëtarë: Nait Hasanin (për “koordinator”), Rexhep Selimi, Xheladin Gashi, Sokol Bashota, Bislim Zogaj (anëtarë). Këto kooptime duhet ti kenë bërë Azem Syla e Xhavit Haliti. Se kush e ka angazhuar Azemin në Sektor, nuk jam i informuar. Ali Ahmeti, gjithashtu anëtar i Sektorit, i mbante lidhjet me tre bërthamat zanafillore të UÇK-së (Adem Jasharin, Zahir Pajazitin, Luan Haradinajn, Adrian Krasniqin…).
(9) Qysh në vitin 1996 është konstatuar se as Sektori i rëndësisë së veçantë (Azemi dhe Xhaviti) dhe as “bërthama” e Nait Hasanit nuk ju jepnin ndihma financiare tre bërthamave zanafillore të UÇK-së. Ali Ahmeti duket se është anashkaluar dhe nuk ka pas ndikim në ndarje të mjeteve financiare, meqë Kryesia duhet t’ia ketë dorëzuar të gjitha mjetet financiare Xhavitit. Kështu u sabotua shtrirja konkrete e UÇK-së dhe forcimi i saj. Aksionet çlirimtare që ndodhnin, duhet ti kenë bërë vetëm ato tre bërthamat e UÇK-së (zona Drenicë, Llap e Dukagjin), ndërsa “bërthama” që menaxhonin Nait Hasani, Xhavit Haliti dhe Azem Syla nuk duhet të ketë pas ushtarë as të ketë bërë aksione. Por edhe ato aksione i përvetësonte mashtrueshëm “shtabi” i Nait Hasanit, edhe pse duhet ti kenë kryer vetëm bërthamat në tre zona, në bazë të vendimmarrjes se tyre, pa dije e përkrahje të “shtabit” të simuluar të Nait Hasanit.
(10) Shpërthimi i Kryengritjes se armatosur, i motivuar dhe i shkaktuar nga Epopeja e Prekazit, e gjeti UÇK-në pa shtab të mirëfilltë funksional. Edhe “shtabi” që udhëhiqte Nait Hasani, që duhet të kishte rreth 5 veta, por pa ushtarë, ishte jofunksional qysh kur është burgosur Nait Hasani (më 28 janar 1997). Prandaj Kryesia e Lëvizjes vendosi ta improvizonte rolin e shtabit, për ta menaxhuar Kryengritjen që tashmë kishte shpërthyer. Ajo Kryesi u vendos në Tiranë. Anëtar i asaj kryesie ishte edhe Xhavit Haliti çFazli Veliu kryetar, Muhamed Kelmendi nënkryetar, Emrush Xhemaili sekretar, Gafurr Elshani arkëtar, Ali Ahmeti anëtar].
(11) Në fillim të prillit 1998 Xhavit Haliti e komplotoi atë Kryesi, duke e dëbuar edhe nga Tirana, dhe uzurpoi bashkë me Azem Sylën rolin komandues të UÇK-së. Argat të tyre u bënë Hashim Thaçi, Jashar Salihu, Adem Grabovci, Agush Buja, Bilall Sherifi, Shaban Muja… Tashmë në Fondin Vendlindja thërret kishin filluar të hynin ndihma më të mëdha dhe Jashar Salihu, i mashtruar dhe i shpërdoruar, ua dorëzonte mjetet e Fondit vetëm Xhavitit dhe Azemit.
(12) Azem Syla u vet-shpall komandant i “shtabit të përgjithshëm”, edhe pse një shtab as në kuptim primitiv nuk ekzistonte, por vetëm një bandë komplotistësh e marionetësh, e komanduar nga Azemi dhe Xhaviti.
(13) Në Kosovë u vetorganizuan bërthamat zanafillore të UÇK-së në UÇK të Vegjëlisë kryengritëse të Kosovës. Në ndërkohë ato vetorganizuan shtabet e zonave dhe ato shtabe u vet-organizuan në Shtab të Përgjithshëm. Fillimisht ai Shtab funksiononte në frymë kolegjiale, në ndërkohë e zgjodhën Sylejman Selimin komandant. Ai Shtab sabotohej e komplotohej nga “shtabi” i Xhavitit e Azemit, duke shpërdoruar kushtëzimet me mjete financiare dhe armatim.
(14) Për shkak të atyre sabotazheve e komploteve LPK u detyrua të organizon Mbledhje të përgjithshme, të jashtëzakonshme. Mbledhja ndodhi në fillim të majit 1998. Në atë mbledhje banda komplotiste provoi të komplotonte Mbledhjen, prandaj kotrabanduan futjen në mbledhje të Hashim Thaçit. Ai ngriti akuza të rënda kundër disa anëtarëve të Kryesisë së deri atëhershme, sidomos kundër Ali Ahmetit dhe Emrush Xhemailit, duke i bërë fajtorë edhe për vrasje të Luan Haradinajt dhe Zahir Pajaziti me shokë. Megjithatë, Mbledhja e përgjithshme ia doli ta zhvillonte punën dhe nuk i zgjodhi fare në Kryesi të re Xhavit Halitin, Azem Sylën, Hashim Thaçin, por zgjodhi Ali Ahmetin e akuzuar nga Hashimi. Ajo Mbledhje vendosi edhe formimin e Komisionit hetimor për hetim të atyre akuzave. Ai Komision, i kryesuar nga Bedri Islami, në përbërje edhe të Naser Idrizit dhe Sejdi Gegajt. Komisioni ka konstatuar se ato akuza ishin shpifje ordinere, inkriminuese.
(15) Meqë UÇK-ja u rrit e forcua në ato përmasa sa të detyrohet edhe Bashkësia ndërkombëtare të angazhohej. Në bazë të projektit për të komplotuar UÇK-në dhe Kosovën që kishin disa shtete mike të Serbisë, shërbimet e tyre afirmuan marionetat që i kishin plasuar në UÇK dhe ato i prezantuan dhe afirmuan si “udhëheqës” të UÇK-së. Këtu duhet veçuar zotësinë e Shërbimit sekret ushtarak francez (DGSE), i cili e imponoi marionetën e tij Hashim Thaçi si “udhëheqës politik” të UÇK-së.
(16) “Shtabi” i Tiranës grabiti 100 % të mjeteve financiare nga viti 1994 deri në mars 1998 dhe rreth 70 % të mjeteve nga marsi 1998 deri në qershor 1999. Mua me rezulton se as 20 % të atyre mjeteve të grabitura nuk i kanë shkuar ndihmë UÇK-së në Kosovë. Nuk më ka informuar asnjë pjesëtar i shtabeve të zonave se kanë marrë ndonjë ndihmë financiare nga “shtabi” i Tiranës. Edhe komandantet e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Sylejman Selimi dhe Agim Çeku kanë rrëfyer se nuk kanë pranuar asnjë ndihmë financiare nga “shtabi” i Tiranës dhe asnjë raport financiar, si janë shpenzuar mjetet e Fondit vendlindja thërret që i kishin “menaxhuar” ata.
(17) “Shtabi” i Tiranës ka sabotuar e komplotuar Rrjetin logjistik të UÇK-së që kishin ngritur Adrian Krasniqi e Ilir Konushevci me bashkëluftëtarë qysh nga funksionimi i bërthamave të para të UÇK-së. Mua me rezulton se ai rrjet duhet ti ketë fut mbi 2/3 (dy të tretat) e armatimit dhe municionit në Kosovë, ndërsa rrjeti i Azem Sylës as një të tretën, edhe pse kishin mbi 70 % të Fondit Vendlindja thërret. Pos rreth 70 % të mjeteve të Fondit që i pat grabit ajo bandë, ata kanë pranuar mjete korruptuese dhe inkriminuese nga “kryeministri” Bujor Bukoshi, por edhe nga shitja armatimit dhe municionit të UÇK-së fshatrave që kanë organizuar mbledhje të ndihmave për të ble e fut armë në Kosovë për vetë-armatosje, etj.
(18) Për të godit shumë rëndë Logjistikën e UÇK-së u komandua vrasja e Ilir Konushevcit, që ishte udhëheqës i saj. Deri atëherë Xhavit e Azemi mundoheshin ti imponoheshin si komandant atij, por ai shihte se ata vetëm sabotonin e komplotonin, prandaj nuk pranonte të shpërfytyrohej si argat i asaj bande. Ky duhet të ketë qenë “faji” kryesor i tij, që të merrej vendimi për ta vrarë (më 09.05.2016). Fatkeqësisht kryeministri Nano, – ndoshta me kërkesë të “mikut” të tij Xhavit Haliti, – ka urdhëruar ndërprerjen e hetimeve për vrasje të Ilir Konushevcit dhe Hazir Malës; Xhaviti dhe Azemi deri dy ditë para vrasjes e kanë kërcënuar e shantazhuar Ilir Konushevcin…
(19) Kryesia e Lëvizjes (maj 1998 – qershor 1999) e menaxhoi si diti e mundi komplotin, sabotazhet, puçin, që i kishin realizuar e sofistikuar “shtabi” i Xhavitit, Azemit e Hashimit dhe argatëve të tyre. Merita kryesore për menaxhim i takon Kryetarit të Kryesisë, Pukjanit Bedri Zenel Islami…
Përmbledhje: Ushtria Çlirimtare e Kosovës e ka bërë Luftën titanike çlirimtare kundër forcave pushtuese serbe, kundër FARK-ut të Ahmet Krasniqit, Tahir Zemës e Bujar Bukoshit dhe kundër bandës komplotuese e sabotuese, e organizuar në të ashtuquajturin “shtab” i Tiranës, nën komandim të Azem Sylës, Xhavit Halitit dhe Hashim Thaçit.
UÇK-ja në Kosovë burim kryesor të ndihmave kishte popullsinë vendore në Kosovë, Fondin në Gjermani, një pjesë të mjeteve që Fondi i Belgjikës, Holandës, etj., i dorëzonte në Fond në Gjermani.
Ish-anëtarët e Kryesisë, të komplotuar nga kolegu i tyre Xhavit Haliti, si konformistë dhe frikacakë zuzarë, po heshtin. Ndërsa edhe ish-argatët e Xhavitit, Azemit e Hashimit, janë në panik, kur do tu vij radha edhe atyre për demaskim, qoftë si argat të atyre marionetave, qoftë si profiterë vulgar të Luftës…
Po shpresoj, të ofrova informacion sqarues.

 
Displaying 2 Comments
Have Your Say
 1. IBRO, JO “SHTABI I TIRANES”, POR SHTAPI I ROGNERT

  Nga krejt ky shkrim, Ibra i paska bere disa deformime:
  1. Nuk kishte “shtab të Tiranës” por ishte Shabi i Rognerit. Pse mundohesh me ia zbeh emrin?
  2. Edhe ky mundohet ta paraqes LPK si atdhetare e jo si Organizarë fund e krye kriminale
  3. FARK- ka luftuar kunër forcave të kriminelit të Ballkanit- Millosheviq, LPK ka luftuar duke u fshehur pas emrit të UÇK-së kundër FARK. Asnjë ushtar apo milic serb s’e keni vra. Të gjithaë ata që i keni vra janë shqiptarë.
  4. Edhe DM i keni vjedhur njësoj me Holldinga etj.
  5. LPK ishte e ndarë në dysh, Dega e Gjermanise përkrahej nga Rexhep Mejdani dhe Rexhep Qosja ndersa dega e LPK në Zvicër nga Fatos Nano dhe Fatos Klosi! Për ate, ti Ibr, sa herë vinte Qosja në D, ti i dilje në pritje dhe e drehoje në konak te H.H në Düren!

  Pasi tashmë agti një vjet është themeluar Shoqata e ish-Ministrisë së Mbrojtes, besoj që pjestarët e FARK do ta jepin një përgjegje më të thuktë.
  http://www.fark-kosova.com/

  Përgjigjiuni
  Pelqej(12) Nuk Pelqej(1)
 2. Mal Uka thotë:

  Rreshtat e fundit Ku zotni Ibrahim Kelmendi thot : Se
  Uck burim kryesor e kishte fondin ne gjermani po nuk flet
  kush ishte Bllagajniku ! Kujt ia dha paret ? Uck e luftoj
  Ahmet Krasniqin , Tahir Zemen , farkun dhe banden e shtabit
  Thot Zotni IbrahimI! Po Salih Qeku a ishte i farkut ,edhe Agim Ramadani dhe Anton Quni qe flet me argumente
  dhe pohon me plot krenari se ishte i farkut
  Atehere ti po i njifke si Uck-ista Vrastaret e farkut
  qe krejt qytetaret e kosoves vleresojne se Vrastaret
  e shqipetarve gjat e pase lufte ishin kriminel Ndersa
  Ti po i quen Uck ata vrastar ! Fol Ibrahim kush e zgjodhi
  Bedri Sallamin qe shet thunra te thive per kryetar? A nuk
  pat kosova shqipetar veq te zgjidhet ky thunrak kryetar
  Qe kurr ne jete te vehte nuk e kishte shkele me kembe kosoven Duke lexue shkrimet e konfrontimet e juaja po del
  nje e vertete qe ju te gjith ishit Thunrak qe kini qkrrye
  popullin si thite tharkun dhe jeni zhyte ne kokerrdhija
  e bagla te jueja Ska dri as bistrice qe u pastron pos
  specialja u ardhet hakesh me tagji ne dyz per dite te pleqenise qe u pret ti kaloni bashk klikist e klikera

  Përgjigjiuni
  Pelqej(22) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...