Published On: 17 Gusht, 2016

Shqiptarizmi ka deficit të kulturës urbane

Agim Vuniqi

Zhurma identitare e plasuar ne media, pastaj e pjezuar, e degraduar deri ne absurditet, duke u zhytur ne banalitet nga komentuesit e ngjyrosur me fanela fetare, tregon haptas per mungesen e kultures urbane, mungesen e kultures se punes, industrializimit.., si ne politike, poashtu edhe ne jeten e perditshme.

Problemi pra nuk eshte te identiteti, te nje identitet i ri i munguar, eshte te mungesa e sensit civilizues, shteteformues, te respektimit te ligjit, jo ai fisnor-mesjetar, qe po predikohet nga disa intelektuale, vet kerkesa per konvertim kolektiv ka shume ngjashmeri me manifestin racist te Musolinit “Manifesto della rrazza”/Manifesto of race.

Shqiptarizmi ka deficit te kultures urbane, ate qe ke kudo ne boten e perparuar, sidomos ne Amerikë. Amerikanet komb dhe amerikanizmi si ideologji, ne te cilen ka rrenjet demokracia, lindi nga shume kombe, shume raca dhe shume kultura, nuk duhet kerkuar burimin e kesaj kulture te punes dhe te industrializimit qe solli zhvillim, prosperitet, perparim, me shume liri dhe te drejta njerezore, me shume barazi gjinore dhe trajtim te barabarte ligjor, ne fiset dhe ne rezervatet indiane, sic po kerkohet nga disa shqiptare, se pari te kethehemi ne mesjete, atje te bejme korrigjime, pastaj te vijme me kulture tjeter identitare… Ahmaki, me shume se budallallek!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...