Published On: 7 Shkurt, 2016

Shqiptarët po e braktisin Gjermaninë

Gjithmonë e më tepër, azilkërkuesit shqiptarë nga Shqipëria po ia kthejnë shpinën Gjermanisë.
Deri më tani ishin irakianët, që po kthehen në vendlindjen e tyre. Shumica janë të zhgënjyer me Gjermaninë.

Por siç raporton revista Spiegel, aktualisht ka një valë kthimesh në vendet e Ballkanit.

Veçanërisht shqiptarët po kthehen masivisht.

Qindra shqiptarë largohen çdo ditë, kryesisht përmes aeroportit të Frankfurtit.

Sipas Spiegel, arsyeja është kjo: Ata po largohen për të shmangur kërcënimin e bllokimit të udhëtimit në zonën Shengen.

Në rast se qëndrojnë në Gjermani, ata rrezikojnë deportimin dhe një ndalim udhëtimi në vendet e Europës.

Që prej muajsh, Gjermania ka deportuar mijëra shqiptarë, ndërkohë që numri i atyre që po udhëtojnë drejt këtij vendi ka rënë ndjeshëm.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...