Published On: 24 Mars, 2016

Shqiptarët e vegjël, dhe serbët e mëdhenj! Psikologjia inferiore e diktatorit Hoxha

Cila ishte retorika komuniste në Shqipëri karshi identitetit shqiptar dhe pozitës nacionale? Këtë më së miri e shëmbëllen, një citat i shkëputur nga shtypi i kohës në Tiranë, i sjellur nga atdhetari shqiptaro-amerikan, Mehmedali Jashari. Sipas këtij paragrafi, që del si mesazh kryesor i politikës së Tiranës, të ideologjisë marksist-leniniste e staliniste, rezulton, mbjellja e identitteit inferior në raport, jo vetëm me Jugosllavinë, por edhe me popujt sllav brenda saj, si serb, kroat, slloven e malazez apo sllavomaqedonas, duke i vënë shqiptarët si popull i vogël karshi këtyre, popujve, paavrësisht që shqiptarët edhe në atë kohë, në Shqipëri dhe Jugosllavi, ishin më shumë se serb, e mos të flasim për numrin e të tjerëve.
Në vijim citati, që shpjegon inferioritetin edhe të diktatorit Hoxha ndaj diktatorit jugosllav Tito. (Shqiptari.eu)

“I madh e i vogël e njeh shokun Tito në Shqipëri, sepse ai përfaqëson popujt heroikë të Jugosllavisë. I madh e i vogël e do të madhin Tito në Shqipërinë tonë, sepse ai përfaqëson luftën e lavdishme të popujve vëllezër jugosllavë, se ai ka qënë zemra dhe koka e saj. Se ai i mësoi dhe i edukoi popujt e Jugosllavisë ta duan popullin e vogël shqiptar si vehten e tyre, dhe ta ndihmojnë e përkrahin vëllazërisht, si në kohën e luftës, ashtu dhe në paqe”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...