Published On: 23 Gusht, 2016

Shqiptarët drejt rritjes së numrit të popullsisë në komunën e Krushevës

Në komunën e Krushevës është rritur numri i popullsisë shqiptare. Sipas regjistrimit të vitit 2002, numri i shqiptarëve ka qenë 21 për qind, derisa maqedonasit janë numëruar 62 për qind.

Nga kjo komunë bëhet e ditur për INA se popullsia shqiptare është në rritje dhe se ka shkuar deri në 35 për qind.

“Sipas përqindjes së natalitetit dhe numrit të nxënësve në shkolla, ka rritje të komunitetit shqiptar, që jeton në zonat rurale të kësaj komune”, theksoi për INA burime pranë kësaj komune. Sipas të dhënave zyrtare, në këtë komunë me 9680 banorë, 5330 jetojnë në qytet, ndërsa gjysma tjetër apo 4354 jetojnë në fshatra. Në numër të madh apo 11 për qind është edhe komuniteti vlleh, ndërsa dyshohet se edhe ky komunitet është në numër më të madh. Po ashtu aty jetojnë edhe turq -3,3 %, boshnjak -1,8%, etj.(INA)

kRUSHEVAkRUSHEVE POPULLSIA

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...