Published On: 30 Qershor, 2016

Shqipërim Arifi: Do të jem shërbëtorë i qytetarëve të Preshevës dhe jo i privilegjuari i tyre

  • Bisedë e shkurtër me Shqipërim Arifin, Kryetarin e Komunës së Preshevës

 

Shqipërim Arifi, Kryetar i Komunës së Preshevës Gjatë vizitës që pata ditë më parë në Preshevës, shfrytëzova rastin që ta takoj Shqipërim Arifin, kryetarin e sapozgjedhur të Komunës së Preshevës dhe t’i uroj detyrën e re në krye të kësaj Komune që ka mbetur ende nën administrimin e Beogradit. Shqipërimi dukej një burrë i ri, modest, me një kulturë vërtet më të avancuar çfarë kishte më parë në këto institucione. Ai të linte përshtypje të mirë si në pritje, por dhe në bisedën që patëm gjatë një kohë të shkurtër. Në fillim kisha planifikuar vetëm tri pyetje t’ia shtrojë, por me që ishte shumë i nxënë nuk e mundova më shumë duke i lënë kohë të më përgjigjet më vonë. Në pyetjen e parë se çfarë ndjenë tani kur jeni zgjedhur kryetar i Komunës, kënaqësi, privilegj, apo përgjegjësi më shumë, ai tha se puna e Kryetarit të Komunës është nga vetë natyra përgjegjësi, pasi që i administron të gjitha çështjet e qytetarëve të komunës të cilat janë me rëndësi të madhe që të krijohet kualiteti i jetës në komunë. Nuk mund të them se është privilegj, pasi që ne kemi marrë detyrën me filozofinë që t’i shërbejmë qytetarëve, pra jemi shërbëtorë dhe jo si në praktikat e deritanishme, të sundojmë dhe manipulojmë me përgjegjësinë publike. Ky është dallimi esencial i kësaj qasjeje të menaxhimit të tanishëm të Komunës nga e kaluara dhe jo në fokus të parë të jenë privilegjet e caktuara. Në pyetjen e dytë, se cilat janë tri punët, apo veprimet e kryera brenda kohës që ju jeni në detyrën e Kryetarit të Komunës së Preshevës, ai thotë se një është që kemi bërë qartësi të situatës financiare të komunës e cila është negative dhe në një te ardhme të shkurtër do të bëhet publike për qytetarët. Tjetra është që kemi kthyer besimin tek ndërkombëtarët dhe organizatat e tyre që të fillojnë të bashkëpunojnë me komunën tonë në fusha të ndryshme, gjë e cila i ka munguar 10 viteve të fundit komunës, për shkak se kemi pas një politik të pakuptimtë. Gjithashtu, kemi ndërtuar një komunikim me rezultat që bashkëpunimi të zhvillohet dhe të forcohet me Qeverinë e Shqipërisë, Kosovës dhe Serbisë, gjë e cila do të shkojë në favor të qytetarëve tanë. Ndërkaq, pyetja e tretë është se cilat do të jenë tri objektivat, apo prioritetet kryesore gjatë mandatit tuaj udhëheqës në Komunën e Preshevës, ai shtoi se njëra është qeverisja e mirë, duke kthyer profesionalizmin në të gjitha shërbimet e Komunës dhe punët e saj. Tjetra është zhvillomi ekonomik, duke krijuar vende të reja të punës dhe kështu pra duke zhvilluar perspektivën ekonomike për qytetarët tanë. Dhe së fundi është depolitizimi i institucioneve publike dhe të shoqërisë sonë, gjë e cila është me rëndësi të madhe për të ndërtuar një shoqëri të shëndoshë dhe një mirëqenie sociale për të gjithë qytetarët pa dallim race, etnie, apo religjioni.

Bisedoi: Fehmi Ramadani

Më 29/06/2016 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...