Published On: 2 Qershor, 2016

Shqipëria, investitore në rivitalizimin e “Kosovës A”

Ka ndryshuar vizioni i Qeverisë për energjetikën, shkruan sot Koha Ditore.

Ndërtimi i termocentralit të ri me kapacitet prej 450 megavatësh, rivitalizimi i termocentralit “Kosova B” dhe zgjatja e jetës së termocentralit “Kosova A” për 15 vjet të tjerë, janë prioritetet e Strategjisë së Energjisë, që pritet të miratohet gjatë këtij viti në Kuvendin e Kosovës.

Strategjia është shtyrë qe një kohë të gjatë, e detajet e saj janë bërë publike vetëm në konferencën e organizuar nga Korporata Energjetike e Kosovës me temën: “Qëndrueshmëria e industrisë së prodhimit të energjisë në Kosovë – Sfidat dhe mundësitë”. Vizionin fillimisht e ka përmendur ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, i cili është lidhur në konferencë nëpërmjet “Skype” nga Koreja Jugore.

 Ministri i Zhvillimit Ekonomik thotë se janë pajtuar me Qeverinë e Shqipërisë që të shikohen mundësitë e bashkëfinancimit në mes të dy ministrive, përkatësisht në mes të dy operatorëve të energjisë në dy shtetet të zgjatjes së jetës së termocentralit “Kosova A”.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...