Published On: 14 Janar, 2016

Shpresa të humbura në përmbushjen e kritereve për vizat

Njohësit e integrimeve evropiane nuk besojnë se institucionet e Kosovës deri në fund të javës do të mund t’i përmbushin rekomandimet e fundit të Komisionit Evropian për liberalizim të vizave.

Vigan Qorrolli dhe Besa Shahini kanë vlerësuar se disa prej tetë kritereve nuk mund të përmbushen kaq shpejt.
Sipas tyre, insistimi i Qeverisë së Kosovës, se këto kritere do t’i përmbushë në kohë rekorde, është i pakuptimtë.

“Është utopike të besohet se Qeveria dhe institucionet e tjera të Kosovës kaq shpejt do t’i përmbushin rekomandmet e fundit të Komisionit Evropian, duke pasur parasysh se disa prej këtyre kritereve që KE-ja i ka përcaktuar për liberalizim të vizave nuk varen nga politika, pra nga Qeveria e Kosovës, siç është kriteri i luftimit të krimit të organizuar dhe korrupsionit. Nuk ka mjajton vetëm ngritja e aktakuzave ndaj disa personave.

Kështu që, Qeveria shumë shpejt ka deklaruar se i ka përmbushur këto rekomandime. Do të ishte lajm i mirë nëse BE-ja i pranon si të mirëqena përmbushjen e këtyre tetë rekomandimeve”, ka thënë Qorrolli.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...