Published On: 18 Maj, 2016

Shpifjet, fyerjet dhe bllokimi i luftëtarëve dhe heronjëve të mërgatës, në dyert e LDK-së

 

Mërgata shqiptare i gëzohet liberalizimit të vizave

Kryesia e Nëndegës të LDK-së për Bavari mbajti mbledhjen e radhës. Ajo bëri bilancin e punës për muajt e parë të këtij viti dhe parashtroi detyrat për muajt në vijim. U diskutua edhe për formën e funksionimit të LDK-së në Mërgatë, nëse duhet të vazhdojë organizimi klasik: aktiv, nëndegë, degë apo të eliminohet aktivi? Eliminimi i aktivit në Kosovë, sikur ka zvetnuar organizimin partiak në bazë, duke u lënë hapësirë veprim e manipulimi partive të krimit.

Kryesia ishte e njëzëshme se Aktivi i Starnbergut ose siç njihet me emrin Aktivi – Ibrahim Rugova -, me kryetar Musa Hamzaj, vazhdon të jetë prijetar në Mërgatë dhe Kosovë. Aktivi në fjalë paguan anëtarësinë që nga themelimi; mban mbledhje të rregullta; organizon dhe tubon mërgimtarët lokalë dhe më gjerë në festime dhe aktivitete të ndryshme. Kryesia sugjeroi se edhe aktivat tjerë duhet të kenë për guidë, udhërrëfyes Aktivin model e simpatik të Starnbergut.

              Më e rëndë shpifja, fyerja, se sa pritja, bllokimi

Debati rreth raporteve të ngrira me LDK-në në Prishtinë, i mori shumë kohë kësaj mbledhjeje. Plot një vit nga ndërprerja e komunikimit të njëanshëm, dihet, nga pala qendër. Kryetari i nëndegës, Idriz Zeqiraj, si delegat i Kuvendit të 8-të të LDK-së, i bllokuar në pritje për të hyrë në sallën kuvendore, e konsideron më të rëndë shpifjen se sa pritjen. Një – SMS – shpifës dhe rrugaçëror, u ka mjaftuar paksave në Kryesinë Qendrore, për të dhënë ndëshkimin paushall për Degën e LDK-së në Gjermani, Degën më të zëshme dhe prijetare në të gjithë Mërgatën Shqiptare!!! Si “rastësisht”, të bllokuar në portën hyrëse ishin edhe pesë delegatë nga familje dëshmorësh, të rënë për lirinë dhe demokracinë e Kosovës!

Në Kryesinë e Nëndegës të LDK-së për Bavari, asnjëri nuk e konteston padrejtësinë, tashmë të bërë, karshi Degës tonë, duke i konsideruar zgjedhjet në Degën e LDK-së në Gjermani si shumë të rregullta, madje me votim të fshehtë, gjë që këtë që nuk e bëri vet LDK-ja në Kosovë! Por, për hirë të unitetit të LDK-së, për hirë të ruajtjes të anëtarësisë dhe të elektoratit të LDK-së, Nëndega jonë, madje edhe Dega në Gjermani, duhet ta kapërdijnë shpifjen dhe fyerjen e rëndë, duke tejkaluar problemin e krijuar qëllimshëm nga pala supreme, për t`i dhënë shansin komunikimit normal Qendër – Mërgatë. Për këtë nismë më të zëshmit ishin veprimtari dhe Kryetari i Nderit të Aktivit të Starnbergut, Fazli Gashi dhe ushtari – luftëtar i Kosharës, njëherësh edhe anëtar i Kryesisë të Degës – Isuf Çetaj. Shumë të përkushtuar për unitet dhe frymën pajtuese janë edhe dy veprimtarët e Mërgatës, bashkëpunëtorë të Heroit Jusuf Gërvalla, të cilët kanë gjysmë shekulli veprimtari aktive për Kosovën dhe nga vitet e `90-a edhe për LDK-në në Mërgatë, Nikollë Skeli e Mehmet Kokaj, përkatësisht, nënkryetar dhe sekretar të Nëndegës të LDK-së për Bavari. VIJON

 Në emër të Kryesisë të Nëndegës të LDK-së për Bavari, 

Komisioni për Informim  

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...