Published On: 10 Prill, 2016

Shpëtojnë portalet, nuk do të kenë kontroll gjatë zgjedhjeve

“Askund në botë nuk ka një rregull të këtillë. Shumica e portaleve në Maqedoni nuk dihen se ku janë regjistruar. Askund nuk ka se kush është pronari, për shkak të së cilës edhe nuk mund t`i dënojmë. Nuk kanë adresë, nuk kanë persona përgjegjës”, deklaroi Trajcevski.

Agjencia për audio dhe shërbime mediale audio vizuale në janarin e këtij viti e miratoi ‘Metodologjinë për monitorimin e paraqitjes mediale përmes programeve në radio dhe në televizione gjatë kohës së proceseve zgjedhore’ ku qëndron se nuk do të kryejnë kontroll në internet portalet, pasi që ashtu si përmendet në njoftim, nuk ekzistojnë kushte për këtë gjë.

Informacioni se për ndjekjen e medieve do të angazhohen rreth 100 persona, për ‘Meta’ e vërtetoi edhe drejtori i Agjencisë për audio dhe shërbime audio vizuale, Zoran Trajcevski i cili theksoi se është e pamundshme që kjo gjë të bëhet nga më shumë arsye. Në pyetjet se çka do të ndodh kur do të nis ndjekja e medieve, pasi që, megjithatë në Rregulloren Zgjedhore ekzistojnë edhe internet portalet, Trajcevski theksoi “ për atë gjë duhet që t`i pyesni politikanët.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...