Published On: 1 Prill, 2016

Shpërthimi i frustrimit të BDI-së nuk do të ndalet me kaq?!

Shpërthimi i frustrimit të BDI-së me ngecjet e ministrisë së brendshme dhe të prokurorisë për montazhet telefonike dhe përgjimet e mëhershme ilegale nuk do të ndalet vetëm me dalje nga qeveria, porositën sot nga radhét e kësaj partie.

Burime nga kjo parti sinjalizojnë se tërheqja e sotme nga qeveria e përkohshme është vetëm fillimi i listës së gjatë të pakënaqësive të BDI-së lidhur me manipulimet dhe dëmet që VMRO-DPMNE dhe po ashtu edhe LSDM janë duke i shkaktuar në kurriz të partisë më të madhe shqiptare në vend në kuadër të përpjekjeve të tyre paralele për të gjunjëzuar shqiptarët në kërkesat e tyre pozitë më të mire kushtetuese dhe të drejta të barabarta me maqedonasit.

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/megaskandal-turpi-hashim-thaci-e-heq-vulen-presidenciale-flamurin-dardan-nga-stema-e-presidentit-zhduk-flamurin-presidencial/

 

“Kjo nuk është e tëra. Kërkesat tona nuk përmbyllen vetëm me kaq”, thanë për Zhurnal.mk burime të larta nga BDI.

Po të njëjtat burime në bisedë me Zhurnal.mk, thonë se « strukturat më të larta të kësaj partie janë duke u konsultuar për një strategji dhe plan të ri » të cilat kanë të bëjnë me kërkesat për ndryshime kushtetuese « përtej Marrëveshjes së Ohrit », për të cilat BDI kishte paralajmëruar që në fund të vitit të kaluar.

Asaj kohe, VMRO-DPMNE dhe LSDM kishin kundërshtuar publikisht përpjekjet e BDI-së të përbashkëta me diplomatin holandez Pieter Feith për rishqyrtim të Marrëveshjes së Ohrit dhe hartim të rekomandimeve për freskimin e saj me kërkesa të reja për përmirësimin e të drejtave të shqiptarëve në vend, përfshirë këtu çështjen e gjuhës shqipe, përfaqësimin proporcional në punësimet në sektorin publik por edhe çështjet e buxhetit në nivel qendror, buxhetit në nivel komunalë, decentralizim të mëtutjeshëm të pushtetit qendror dhe rritje të kompetencave të pushtetit komunalë.

«Heshtja e përkohshme e jona me kaq merr fund. Nuk do të sakrifikojmë më në dëm tonin. Kupa është mbushur. VMRO-DPMNE dhe LSDM duhet që të kuptojnë se Maqedonia është e të gjithë qytetarëve të saj, pra edhe e shqiptarëve…Përndryshe përgjegjësia për situata të reja të krijuara si pasojë e qëndrimeve të tyre nacionaliste ndaj kërkesave tona do të bie mbi supet e tyre » thonë burime të BDI-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...