Published On: 7 Gusht, 2017

Shpërthen politikani serb: Duhet ta njohim Kosovën, po humbasim shumë

Kryetari i “Lëvizjes së Serbëve të Reformuar” SPO, Vuk Draskoviç në një shkrim të tijin botuar në të përditshmen “Blic” shkruan se Kosova e pavarur është realitet,

Ai madje bën thirrje për hapjen e një dialogu normal me Kosovën dhe ndryshimin e Kushtetutës serbe. Sipas tij, serbët po bëhën skllavë të një fjalie të vetme në Kushtetutë.

 “E vërteta është që Kosova është e pavarur, e njohur nga shumica e vendeve të BE-së dhe OKB-së. Gjykata Ndërkokëmbëtare nuk ka vërejtur asnjë shkelje në pavarësinë e saj. Në Kosovë 90% janë shqiptarë dhe vetëm 6 % serbë. Sovraniteti i Serbisë karshi Kosovës ekziston vetëm në kushtetutë. Duke u skllavëruar pas kësaj fjalie jashtë realitetit, shteti vdhe të gjithë ne vetëm humbasim”, shkruan ai.
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...