Published On: 29 Dhjetor, 2015

Shpenzimi i buxhetit për pozitën, rekord – për opozitën, minimal

Si gjatë tërë vitit kalendarik, edhe në fundvit, autoritetet komunale të Prishtinës dhe opozita janë paraqitur me deklarata krejt kundërthënëse lidhur me shpenzimin e buxhetit 2015, sidomos në rrafshin e shpenzimeve kapitale.

Përderisa kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka deklaruar se mjetet buxhetore në fushën e sipërshënuar janë shpenzuar në së miri në vitet e fundit, përfaqësuesit opozitarë konsiderojnë se është shpenzimi më i dobët në disa jetët e fundit, shkruan sot “Koha Ditore”.
Gazeta nuk ka arritur të marrë përgjigje me shkrim nga kryetari Ahmeti, por për këtë çështje ka komentuar në rrjetin social “Facebook”. Sipas tij, sivjet Komuna e Prishtinës ka pasur shpenzime rekorde.
“Buxheti i Komunës së Prishtinës për vitin 2015 ka qenë 62 milionë euro, ndërsa janë shpenzuar 64 milionë euro, prej të cilave 24 milionë euro në investime kapitale (me rekord në infrastrukturë)”, ka vijuar Ahmeti, sipas të cilit për herë të parë në histori të Prishtinës janë shpenzuar deri në fund mjetet nga granti qeveritar dhe se nuk humbet asnjë euro.
Kryetari ka thënë se do t’i shpenzonin edhe bartjet në maksimum, porse sivjet kanë pasur mungesë të të hyrave, të cilat më pas i ka shpjeguar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...