Published On: 20 Shkurt, 2016

Shpend Ahemti nuk ndihet krenar për të kaluarën e tij

Shpend Ahmeti me sa duket nuk ndihet krenar për të kaluarën e tij politike në partinë Frymë e Re. Në një intervistë të dhënë për portalin Albinfo.ch të diasporës sonë në Zvicër ai nuk foli fare hapat e para në politikë në Frymën e Re kur prezanton vetën dhe flet për karrierën e tij.

Ai flet për fëmijërinë, shkollimin e tij, punën që ka bërë për Bankën Botërore dhe EBRD e kur tregon se në 2010 ka hyrë në politikë nuk e përmendi fare FER-in duke treguar nënçmim për këtë nisëm të dështuar por edhe për mbështetësit e FER.

Partia Fryma e Re, akronimi i së cilës është FER u themelua në tetor 2010 nga Shpend Ahmeti, Ilir Deda, Qëndrim Gashi dhe të tjerë përsonazhe të njohur të shoqërisë civile dhe medias së Kosovës. Në zgjedhjet parlamentare të dhjetorit 2010 ky formacion i ri politik mori vetëm 15 156 ose 2.17% të totalit duke mos mundur kapërcimin e pragut 5%.

Më i votuari i partisë FER doli Ilir Deda me 10 862 vota ndërsa Shpend Ahmeti mori 10 621 vota dhe me sa duket xhelozia e këtij rezultati solli edhe ndarjen mes tyre.

Në 30 mars 2011 Fryma e Re u shkri me Lëvizjen Vetëvendosje dhe Shpend Ahmeti u emërua Nënkryetar i Vetëvendosjes.

Ilir Deda dhe Qëndrim Gashi dy themeluesit që kishin më së shumti vota u larguan nga FER dy ditë më herët sepse patën kundërshtime për administrimin e fondeve të mbledhura si dhe për afrimin gradual të FER me Lëvizjen Vetëvendosje.

Asokohe Ilir Deda është shprehur se pavarësisht rezultateve “Partia FER ka pasur obligim politik dhe publik të veprojë në përputhje me përgjegjësinë e saj ndaj qytetarëve të Kosovës”. /lajmi.net

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...