Published On: 12 Shkurt, 2016

Shpallet i pafajshëm gazetari Milaim Zeka

Kur Shefi i Departamentit për Krime të Luftës në Prokurorinë Speciale të Kosovës dhe prokurori italian Maurizio Salustro ngreu zërin për procese gjyqësore që zvarritën pambarimisht, gjyqi kundër gazetarit dhe drejtuesit të emisionit “Pa Rrotlla” Milaim Zeka tregon se prokurori italian u gabua.

Trupi gjykues i përbërë nga gjyqtarja Franciska Fisher-kryetare e trupit gjykues si dhe gjyqtarët Vlladimir Mikula dhe Arkadiusz Sedek ka marrë vendim që gazetari Milaim Zeka të shpallet i pafajshëm, duke e liruar nga akuzat e rënduara si Shkelje e fshehtësisë së procedurës” dhe “Tentim i pengimit të provuarit ose procedurës zyrtare dhe privatësisë”.

Nuk ka asnjë dyshim se Milaim Zeka është takuar me Dëshmitarin A. Por, pyetja kryesore e Gjykatës është se ‘a ka mundur që i pandehuri të ndikojë te dëshmitari A që të japë një intervistë dhe për të pranuar se ka qenë dëshmitar në rastin Drenica dhe a është përdorur ndonjë forcë për këtë.Por Gjykata mendon se kjo ka qenë vetëm insistim e jo presion dhe në këtë insistim ka qenë i përfshirë edhe Murat Musliu dhe jo vetëm i pandehuri”, ka thënë kryetarja e trupit gjykues Franciska Fischer.

Më 24 nëntor të vitit 2013 janë bastisur zyret dhe banesa e Milaim Zekës, nën dyshimin se ai  ka frikësuar dëshmitarët në rastin e Grupit të Drenicës. Gazetari Milaim Zeka gjithmonë është deklaruar i pafajshëm, duke thënë se EULEX-i po  e bën këtë “show mediatik” vetëm sa për ti frikësuar gazetarët në Kosovë që të mos bëjnë investigime ndaj aferave korruptive. /Parrotlla

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...