Published On: 28 Shtator, 2016

Shokuese, 29 doktorë shkencash dhe 889 magjistra të papunësuar në Maqedoni

Të dhënat e muajit gusht të Agjencisë për punësim tregojnë se gjithsej 12.952 persona me arsim të lartë nuk janë të punësuar, ndërkaq 30.688 persona me arsim të mesëm janë gjithashtu të papunësuar.

Pjesa më e madhe e të papunëve janë pa arsim, ose me arsim fillor. Në këtë kategori ka gjithsej 43.466 pesona, ndërkaq me arsim të papërfunduar, punë kërkojnë 14.146 persona. Pa punë janë 29 doktorë shkencas, si edhe 889 magjistra.

Më së shumëti të papunë ka në Shkup (16.438), pastaj në Tetovë (13.330), Manastir (5866). Numri më i madh i të papunëve janë meshkuj (61.188), kurse 42.754 janë femra, ose në përgjithsi të papunë janë 103.942 persona.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...