Published On: 22 Shtator, 2016

Shkurte Berisha zgjedhet kryetare e Forumit të Gruas në degën e AKR-së në Prishtinë

Me një pjesëmarrje masive të grave dhe nën intonimin e himnit nga grupi i korit të femrave,  dega e Aleancës Kosova e Re në Prishtinë, ka mbajtur sonte Konventën e IV-të Zgjedhore të Forumit të Gruas, ku të pranishme ishin qindra gra, të cilat kishin ardhur t’i ndjekin punimet e këtij Kuvendi nga afër.

Përveç ish deputeteve të Parlamentit të Kosovës nga radhët e AKR-së, Kuvendin me praninë e tyre e nderuan edhe koordinatori i zgjedhjeve në nivel qendror z.Vesel Makolli, sekretarja organizative e partisë znj.Rejhan Vuniqi, kryetari i Mitrovicës nga radhët e AKR-së, z.Agim Bahtiri, koordinatorja e Forumit të Gruas ne nivel qendror, znj.Mirlindë Gashi, koordinatori i degës së AKR-së në Prishtinë, z.Valon Berisha dhe shumë mysafirë të tjerë nga jeta akademike dhe kulturore e Kosovës.

Duke folur për rëndësinë e rolit të gruas në shoqëri, koordinatori i zgjedhjeve në AKR, z.Vesel Makolli ka deklaruar se Aleanca Kosova e Re, gjithmonë ka lobuar për mbrojtjen dhe avancimin e gruas në shoqërinë kosovare. Ai po ashtu ka thënë se klase aktuale politike e ka sjellë vendin para kolapsit. “Dalja nga kjo katrahurë, mund të behet vetëm me AKR-në dhe Presidentin Behgjet Pacolli”, ka thënë ai.

Kuvendin e përshëndeti edhe koordinatorja e Forumit të Gruas në AKR, znj.Mirlindë Gashi, e cila, duke folur për pozicionin e gruas në shoqërinë kosovare, është shprehur se qytetarët e Kosovës janë lodhur nga kjo gjendje. Ajo ka thënë se ndryshimi vjen vetëm nëse ne i themi stop këtij degradimi.

Ndërsa koordinatori i degës së AKR-së në Prishtinë, z.Valon Berisha, ka folur për fuqizimin e rolit të gruas. Ai ka thënë se një nga prioritetet e AKR-së është sigurimi i vendit të merituar të gruas në shoqëri dhe vendimmarrje. “Duke u mobilizuar të gjithë së bashku, ne do ta sigurojmë vendin e merituar të gruas në shoqëri”, ka thënë ai.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...