Published On: 24 Shkurt, 2016

Shkup – Protestë për “mbrojtje të Kushtetutës nga Gjykata Kushtetuese”

  • Disa qindra qytetarë u tubuan sot në 17:30 në protestë para Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë në shenjë revolte për ndryshimet e ligjit për amnisti, me të cilat mundësohet falja nga ana e presidentit të shtetit e personave të dënuar për mashtrime zgjedhore.

Protestën e ka organizuar platforma HAJDE! me moton “Ta mbrojmë Kushtetutën nga Gjykata Kushtetuese”.

Të pranishmit në protestë brohorisnin “S’ka drejtësi, s’ka qetësi”, “Mafie gjyqësore”, “Mafia në burg”, “Do të përgjgijeni”…

“Gjykata Kushtetuese sot doli në mbrojtje të kriminelëve nga pushteti të cilët kanë kurdisur zgjedhje. Në kohë rekorde e shqyrtoi dhe e miratoi iniciativën për rishqyrtimin e kushtetutshmërisë së ndryshimeve të Ligjit për falje, respektivisht të ndalesës për kryetarin e shtetit që të amnistojë persona të dënuar për parregullsi zgjedhore. Me këtë VMRO-DPMNE-ja edhe një herë tregoi se për të sistemi juridik është vetëm një vegël që i shërben për mbrojtje nga drejtësia, e jo për zbatimin e drejtësisë”, porositën organizatorët, duke theksuar se s’do të lejojnë shkeljen e Kushtetutës “sa herë që kjo t’i përgjigjet partisë në pushtet, apo sa herë që të duhet të shpëtohen kriminelët nga pushteti”.

Për iniciativën sot votuan pesë gjykatës maqedonas, ndërsa kundër ishin katër, ndër të cilët edhe tre anëtarët shqiptarë të kësaj Gjykatë – Gëzime Starova, Ismail Dardhishta dhe Sali Murati. E katërta kundër ishte gjykatësja Natasha Gaber.

Ndryshimet u bënë në kohë kur Prokuroria Speciale Publike nisi procedurë hetimore kundër tetë personave të dyshuar për organizim të falsifikimit të zgjedhjeve, ndër të cilët dy ish-ministrat Gordana Jankullovska (MPB) dhe Mile Janakieski (Transport), sekretari i Qeverisë Kiril Bozhinovski, funksionari i BDI-së Ismet Guri dhe kryetari i komunës së Pustecit në Shqipëri Edmond Temelko.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...