Published On: 21 Mars, 2016

Shkolla e Hashim Thaçit bëhet me objekt të ri ani pse më parë ishte riparuar i vjetri (Video)

Me pretendimin se nuk i plotëson kushtet elementare për mësim, në Turiqec të Skenderajt, tash e 6 vjet, ka filluar se ndërtuari objekti i ri i shkollës “Abedin Rexha-Sandokani”.

Banorët e fshatit, prapa kamerës, janë shprehur se nuk ka qenë i nevojshëm ndërtimi i kësaj shkolle, pasi objekti i vjetër tash vonë është rinovuar komplet, raporton KTV.

Shkolla “Abedin Rexha” posedon 12 klasë mësimore dhe mësojnë mbi 800 nxënës në të.

Por, drejtori i ri i shkollës, Fadil Beqa, ka thënë se ka qenë i domosdoshëm ndërtimi i shkollës së re, pasi sado që duket në rregull, objekti i vjetër përbën rrezik për nxënësit.

Ministria e Arsimit për objektin e ri ka shpenzuar 1 milion e 500 mijë euro, por kanë kaluar 6 vjet që kur ka filluar së ndërtuari ai.

Petrit Kelmendi, këshilltar i ministrit të Arsimit, Arsim Bajrami, është shprehur se shumë shpejt objekti i ri pritet të jetë gati dhe deri në fund të këtij viti do të përfundojë edhe ndërtimi i sallës së edukatës fizike.

Por, krahasuar me shkollën e Turiqecit, shkolla fillore e fshatit Pasjak të komunës së Novobërdës qëndron shumë më keq.

Objekti veç sa nuk është rrënuar komplet dhe Mistria e Arsimit nuk ka propozuar asnjëherë ndërtimin e ndonjë shkolle në këtë fshat.

Këtë e ka bërë Bashkimi Evropian, por si pasojë e problemeve me tenderuesit, puna nuk është kryer tash e një kohë.

Nga ana tjetër, në objektin e shkollës së vjetër “Abedin Rexha”, dikur e quajtur “Liria”, mësimet fillore i ka ndjekur edhe Hashim Thaçi, tashmë president i zgjedhur i vendit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...