Published On: 27 Shtator, 2016

Shkodra mirërpret idenë për Shqipërinë e bashkuar

 

Lëvizja për Shqipërinë e Bashkuar, që udhëhiqet nga Tahir Veliu, po vazhdon turin e takimeve dhe prezentimeve, si dhe anëtaresimeve të reja në këtë lëvizje, nepër qytetet e Shqiperisë. Pas Tiranës, Durrësit e Lezhës, LSHB, ka ndaluar në kryeqendren e kultures shqiptare në Shkoder. Aty,lideri unionist, i lindur në Polac të Skenderajt në vendlindjen e Hasan Prishtinës, z. Tahir Veliu, idenë për Shqipërinë e bashkuar e ka prezantuar para shkodranëve, në qytetin e lindjes së patriotit Luigj Gurakuqit, bashkëpunëtorit të ngushtë të Hasan Prishtinës, për të dhënë një mesazh të fortë, se ideali i bashkëvendasit të tij, politikanit dhe patriotit Hasan Prishtina dhe i Luigj Gurakuqit, është ideal që bashkon shqiptarët në një shtet, Shqiperinë e Bashkuar, dhe ky ideal sot më shume së kurrë po i bashkon shqiptaret nga te gjitha trojet etnike. Ajo cfare e karakterizoje qyetin e Shkodres, ishte mikpritja qe shkodrane i ofruan Lëvizjes për Shqipërinë ë Bashkuar, dhe liderit te saje z.Tahir Veliu, por edhe përqafimit të ides së Shqipërisë së Bashkuar. Numër i madhë i të anëtarësuarëve në Lëvizje, ne veqanti vlene te theksohet numëri i konsiderushëm i grave dhe vajzave shkodrane, nje interesim i madh i mediave për ta përcjellur këtë aktivitet të Lëvizjes për Shqipërinë e Bashkuar, bënë që Shkodra fuqishëm përkrahë iden e Shqipërisë së Bashkuar.Më këtë rast, z. Veliu ka falenderuar të gjithë shkodranët për këtë pritje por edhe për përkrahjen e ides për Shqipërinë e Bashkuar, ideal ky siq ka thënë, edhe i patriotëve tanë Hasan Prishtina dhe Luigj Gurakuqi, e shumë e shumë patriotëve tanë në periudha të ndryshme historike nepër ë cilën ka kaluar populli ynë, dhe tani është momenti që ralizimin e këtij ideali.z. Veliu, ndër të tjera para shkodranëve ka prezentuar iden,platformën politike të LSHB-së. Të rikujtojmë se Lëvizja për Shqipërinë e Bashkuar , është lëvizje mbarëkombëtare politike dhe demokratike, që ka për qëllim përfundimtar zgjidhjen tërsore të cështjes kombëtare shqiptare, e cila angazhohet për bashkimin fizik të trojeve shqiptare në një shtet vetëm kombëtar shqiptar-Shqiperinë e Bashkuar. LSHB, do të vazhdojë edhe takime të tjera me shqiptarë në qytet e tjera të Shqiperisë. N. H.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...