Published On: 5 Shtator, 2016

Shkencore/ Pse femrat kanë ftohtë dhe burrat kanë vapë

Gruaja ka gjithmonë të ftohtë ndërsa burri ka vapë. Nuk është thjesht një nga gjerat e ndryshme që karakterizojnë burrat dhe gratë apo diçka që lidhet me debatin e gjatë që diferencon dy sekset, por flitet për diçka shkencore.

Gratë e humbin nxehtësinë më lehtë nëpërmjet hormoneve dhe nivelit të ulët metabolik apo edhe për shkak të masës më të vogël trupore. Kanë një masë muskulore më të vogël që gjeneron ngrohtësi ndërsa kanë më shumë të ftohtë gjatë menstruacioneve.

Shpjegimi vjen nga një portal mjekësor, HypocratePost, ku shpjegohen ato që ndodhin në trupin e njeriut. Motivi kryesor sipas tij ka të bëjë me riprodhueshmërinë. Femrat e mbajnë nxehtësinë në brendësi, por kur temperatura e jashtme zbret sistemi qarkullues është më i ngadaltë në pjesën e jashtme. Për të shkak femrat kanë më shumë vuajtje nga presioni i ulët, u bie të fikët më shpesh dhe kanë më shumë shqetësime kardiovaskulare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...