Published On: 2 Korrik, 2016

Shkencëtari që po dëshmon ekzistencën e Zotit (Video)

Një nga shkencëtarët më të mahnitshëm të kohës moderne, Michio Kaku, ka vendosur ta zhytë botën në një fushë të cilën shumica nuk e kanë bërë.

Ai është duke përdorur fizikën dhe teorinë e lidhëses, për të dëshmuar ekzistencën e një krijuesi matematikor.

Në punën e tij më të fundit, Michio Kaku ka gjetur se ne jetojmë në një botë matematikore ose “matricë”. Profesori Kaku përdorë atë që njihet si ‘grimcat teorike’ për të kuptuar universin dhe për të sjellë një teori të thjeshtë.

“Qëllimi i fizikës, ne besojmë, se është që të gjejë një ekuacion… I cili do të na lejojë që të bashkojmë të gjitha forcat e natyrës, dhe të na lejojë ta lexojmë mendjen e Zotit”, tha Michio Kaku, transmeton Gazeta Express.

Në kërkim të kuptimit të mendjes së Zotit, Kaku beson se ekziston një mendje inteligjente shumë më e avancuar se sa mund ta mendojmë, dhe e cila ndodhet në dimenzionin e 11’të që në fakt ka krijuar çdo gjë që shohim sot.

“Kam rënë në përfundim se ne jetojmë në një botë të bërë nga rregullat e krijuara nga një inteligjencë”, thotë Michio Kaku.

Shikojeni këtë shpjegim të pabesueshëm rreth Zotit, fizikës, matematikës dhe se si këto ndikojnë në realitetin tonë.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...