Published On: 7 Prill, 2016

Shkenca e zbulon: Këto 3 veprime e garantojnë orgazmën te femrat

Çfarë i bën femrat të kalojn në orgazëm gjatë aktit seksual?

Ka shumë dilema rreth asaj se çfarë i bën femrat të përtjetojnë orgazëm. Arritja e orgazmës tek femrat vijon të mbetet një mister, mirëpo mjekët dhe ekspertët e seksit kanë dhënë disa këshilla që e bëjnë më të lehtë zgjidhjen e këtij misteri.

Sipas një studimi të fundit, femrat e kanë të garantuar orgazmën nëse përcjellin këto tri procedura:

1. Paraloja është shumë e rëndësishme

Siç edhe është dëshmuar shumë herë, paraloja është gjithçka kur vjen puna te seksi. Skena e përgatitur para aktit seksual, dhe veprimet që ju bëni para se të filloni aktin është shumë i rëndësishëm për femrat.

Nuk këshillohet që menjëherë të fillohet te seksi, por duhet të ketë paralojë (puthje, masazhime dhe ledhatime) të mjaftueshme para se të filloni marrëdhënien.

Për meshkujt eksitimi është shumë më i lehtë, ndërsa te femrat, paraloja është primare për seksin. Për dallim nga meshkujt, femrat kanë nevojë për më shumë se thjesht simulim vizual.

2. Provoni metoda që nuk keni provuar më parë

Nëse nuk arrini në orgazmë me pozitat më të thjeshta të seksit, atëherë eksperimentoni deri sa të keni zbuluar metodën e cila ju çmend në shtrat.

Për shembull, a keni pjesë të trupit të cilat me t’u prekur ju bëjnë shumë të ndjeshëm dhe të eksituar? Provoni të prekeni apo të ledhatoheni në këto pjesë, të cilat nuk duhet medoemos të jenë intime.

Mjekët githashtu sugjerujnë që masazhimi i klitorit të jetë sa më i rregullt, pasi që kjo thuhet të jetë pjesa më e ndjeshme e femrave.

3. Mos urinoni para seksit

Shumë femra urinojnë menjëherë para aktit seksual – dhe kjo sipas mjekëve ka filluar të cilësohet si e gabueshme.

Në fakt, mjekët sugjerojnë që femrat duhet të bëjnë seks me fshikëz mbushur, kjo pasi që nevoja për urinim gjatë aktit seksual ka veti çudibërëse te orgazma e femrave.

Sa më e mbushur të jetë fshikëza me urinë, aq më i ndjeshëm do të jetë seksi. Kjo për shkak se e ashtuquajtura pika g gjendet shumë pranë fshikëzës, dhe kur fshikëza stërmbushet me urinë ajo fryhet dhe kjo bën që pika g të jetë më e ndjeshme, e cila e bën arritjen e orgazmës më të lehtë për femrat.

Për disa femra penetrimi përderisa ato kanë nevojë të fortë për të urinuar është i padurueshëm, sidomos kur bëhet fjalë për penisë të mëdhenj, mirëpo mjekët thonë se nevoja për urinim e bën vaginën super të ndjeshme dhe kjo thuhet se i çmend femrat.

Natyrisht, nëse dëshira për urinim është aq e fortë sa që nuk mund të qëndroni fare në këmbë, atëherë nuk sugjerohet që të bëhet kjo, për shkak se edhe futja më e ngadaltë e penisit në vaginë bën që femrat të humbin kontrollin.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...