Published On: 11 Tetor, 2016

Shikimi i mashtruar…

  • Agron Zeqiraj
  • Shikimi i mashtruar…

Nuk jam mashtrim i botës
Asnjëherë në këtë tokë të mashtruar
Por të mbushur plot me ziliqar,
Që jetën e kanë veç mashtrim
E të varfërit, as që i qajnë e i njohin!

Nuk jam mashtrim në hapsirë
As në dritë, në tokën e në qiell…
Po një ndjenj siq me vjen mashtruese
Kur shikoj se si mashtrohet ky shikim!
Eh, ç’më vjen për të qajtur fort…
Po, po se, mashtrimi të vret
Ashtu sikur në dritë e hapsirë
Edhe në jetë te vërtet.

Nuk jam mashtrimi për tu kuptuar si gjithmonë
Në botën tonë të papërfunduar,
As marrëzit, smiret dhe trillimin e njerëzve
Që janë bër miq me njerëzin.
Po sa vlen ky shikim, vallë
Përballë njerëzve që mashtrojnë çdo ditë?!

Edhe fëmijët do mashtrohen një ditë
Jo me gjatë se sot, nesër e dikur..
Nga ne, të djallëzuarit si njeri,
Po kush do ti shpëtoj ata, vallë
Nga shikimi jonë i mashtruar?!
••
Pforzheim, 10.10.2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...