Published On: 16 Janar, 2016

Shërbimi Informativ Kombëtar i Shqipërisë ta tregojë varrin e Sadri Ramqës

Sherbimi Informativ Kombëtar i Shqipërisë, i din detalet e nuk i tregon, tash e 17 vjet prej se u mor Sadri Ramqaj nga banesa në Tiranë, më 18.10.1998 dhe qe nga atëherë asht i zhdukur se bashku me 347 000 DM- Sadri Ramqaj, nga Istogu që jetonte në Zvicër;

Shoqata “Gurrat e Bardha” e mergimtarëve nga Istogu që jetojnë në Zvicër, që nga viti 1991 e deri ne fillim të 1998 ka tubu mjete financiare për t’a ndihmu sistemin e arësimit në Komunen e Istogut, të cilat janë dorëzu me përkushtim e pedanteri të skajshme. Qellimi i themelimit të shoqatës, që nga fillimi , nuk ka qenë arësimi dhe ndihma humanitare në ketë drejtim, por qellimi i padeklaruar në publik ka qenë, me ndejt bashkë, me u tubu, me qenë afër njeri tjetrit, me u njoft ma mirë mes veti dhe që të jemi se bashku për “ditë të veshtira”, sepse kemi qenë të bindur se nuk do të ketë liri e shtet, pa luftë. Kjo nuk asht folë kurrë ne publik.
Me fillimin e luftës në Kosovë, kemi ngritë mbi shoqatën nji grup ekzekutiv (komision) prej 7 vetash, ku isha edhe unë, për ta vazhdu aktivitetin konform situatës në vendlindje. Tjeshtë për ta ndihmu luftën dhe në menyrë të organizuar të shkohet në Kosovë.
Komisioni ka caktu Sadri Ramqajn, oficer, për ti pergaditë armatimin dhe organizimin. Sadriu ka qenë në Bosnje dhe e ka seleksionu “mallin luftarak” dhe e ka porositë e shpeshë ka levizë ne relacionin Zvicër- Tiranë. Keto mjete luftarake duhej të shkonin në bjeshkët e Istogut, përmes Sanxhakut.

Mërgimtarët e Kuvendit të Shoqatës, mergimtarët tjerë të shumtë nga Istogu qe jetonin në Zvicër, Austri e Gjermani, kan tubuar gjithësejt 347 000 DM, ne kohën shkurt-shtator 1998. Sadriut i janë dorëzu keto mjete në tanche të ndryshme, sipas ritmit të mbledhjes së tyre. Mjetet financiare janë deponu në Dardania Bank në Tiranë.

Për ta përmbush porosinë në Bosnje, kontoja bankare asht shprazë dhe mbyllë me 10.10.1998. Marrveshja gojore ka qenë që të terhiqen ma tepër mjete në rast nevoje dhe keto mjete të kompenzohen nga qeveria, fondi i 3%.

Herën e fundit Sadriu ka pas kontakt me njerin nga veprimtarët në Zvicër me 17.10.1998, ku permes telefonit ka deklaru se “…punët janë keq, shumë keq, tepër keq…”. Atë natë dhe më parë Sadriu asht taku me shumë politikaj aktual dhe zyrtar të tashëm të shtetit të Kosovës.
Të nesermen paradite heret, me 18.10.1998 Sadriu asht marrë nga banesanë menyrë të qetë, pa kundershtim dhe prej atëherë nuk dihet për fatin e tij. Marrjen, ndoshta kidnapimin e Sadriut e ka pa Arian Hasanaj, pronari i banesës në Tiranë.
Kur asht pyet shumë ma vonë Ariani, se kush e mori Sadriun, ai ka deklaru: “Unë kam fëmijë e mos më merrni në qafë…ju duhet ta dini se kush e ka marrë”, tue lan me kuptu se “shoqeruesit” e Sadriut kan qenë të sherbimit informativ.

Malli luftarak shumë i sofistikuar, ka mbet në Bosnje. Sadriu asht zhduk me më se paku 347 000 DM, pa gjurmë tjera.

Sherbimi Informativ Kombëtar i Shqipërisë i din detalet dhe duhet të flet për të vertetën.

Sadri Ramqaj, ka qenë njeri i besës, e me personalitetin e tij e ka meritu së paku një vorrë dinjitoz e mergimtarët që kan kontribu financiarisht dhe me punë tjera, për përkushtimin e tyre, së paku ta din të vertetën.

Për cdo detal të skajshëm, për hyrje daljet e financave, ka dokumentacion të shkruar me dorë ose makinë shtypi./ Shqiptari.eu

sadrisadri2

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...