Published On: 4 Shkurt, 2016

SHIK-u me UDB-në dhe DGSE-në i dëbuan shqiptarët nga veriu!


Letra 9. E shenjtë!

Murat Jashari

 1. Në Rambuje, a ishte vendosur ndarja e Veriut si garancion i Autonomisë?
 2. Përderisa pushteti i Kosovës nuk shtrinë sovranitetin e vet në gjithë territorin e Kosovës, nuk ka mundësi të bëhemi shtet, a është kështu?
 3. Në Kosovë kemi territorin, popullin, por sovranitetin nuk e kemi në gjithë territorin.
 4. Kush ishte njeriu i cili pranoi ndarjen e Veriut?
 5. Prapë na del Zotëri Hashim Tadiqi?
 6. Ajo ishte urdhëruar nga Ministri Francez Mbrotjes, Alain Richard bashkarisht me Bou de Marnac, shef i DGSE.
 7. Misioni i Hashim Thaçit ka qenë me njerëzit e vet ta ndaj Mitrovicën për të evituar në t’ardhmen një shtet të Kosovës.
 8. Këtu kanë luajtur rol Remi, Rahman Rama dhe Kadri Kastrati (shef FSK).
 9. Ndarja ishte dhe është sot një garancion për Serbinë që Kosova të mos bëhet shtet.
 10. SHIK-u ka punuar shumë në Veri për të evituar konfrontimet me ushtarët francez.
 11. Diku me 9-10 qershor 1999, është biseduar për ndarjen e Mitrovicës, definitivisht në muhabet ka qen Bardhyll Mahmuti si frankofon, bashkë me Hashim Thaçin.
 12. Në Mitrovicë nuk kishte serb në ardhjen e ushtareve francez me 17 qershor 1999. Por Serbia kthente me dhunë serbët në kufi për të evituar shpopullimin e Veriut.
 13. Më vonë a organizohet dëbimi i shqiptarëve nga Veriu?
 14. Organizimi koordinohet në mes të SHIK-ut, DGSE dhe MUP-i serb.
 15. Në natën e datës 3 shkurt 2000, a janë dëbuar 13 000 shqiptarë nga Veriu i Mitrovicës, ka pasur edhe të vrarë?
 16. A janë organizuar nga Dragan Delibashiq dhe Oliver Ivanoviq?
 17. Kur janë vrarë dhe dëbuar shqiptarët, a ishin prezent forcat francez të KFOR-it dhe forcat policore të UNMIK-ut?
 18. Pse ushtria franceze dhe UNMIK-u nuk reagoi?
 19. KFOR-i a kishte detyrë të mbrojë popullatën civile dhe të ruaj qetësinë ?
 20. KFOR-i francez, pse nuk e përmbushi misionin e vetë????
 21. Mos asistenca e personave të rrezikuar është bashkëpunim, apo j ?
 22. Popullata e shpërngulur duhet të grumbullohet me një shoqatë dhe t’i ndjek penalisht UNMIK-un dhe KFOR-in Francez!!!
 23. Kjo, faktikisht ishte organizuar bashkarisht, sepse ishin marrë veshë me Hashim Thaçin më herët.
 24. Bou de Marnhac serbofili, antishqiptari, bëri këtë projekt me serbët.
 25. Plani i Ahtisarit, a i përmban në vija planin e Çoviqit?
 26. Pse nuk i thuhet popullit se Plani i Ahtisarit është Plani i Çoviqit?
 27. Si në Rambuje edhe me Ahtisarin planet bëhen në Beograd.
 28. Projektet e Beogradit transferohen nga ndërkombëtarët dhe i shërbehen popullit në kuadër të negociatave, ku çdo gjë është e vendosur para se të bisedohet, a është kështu ?
 29. Faza dytë, është faza e realizimit, faza teatrale të fjalëve për politik të mbrendshëm dhe përgatitje psikike për mashtrim të popullit.
 30. Plani i Ahtisarit është një zgjidhje e cila ruan integritetin territorial dhe politik të Kosovës derisa statusi mbetet i kontestueshëm.
 31. Kjo, a do të thotë se Kosova është një territor i caktuar, por statusi i atij territori nuk dihet?
 32. Territori çka është?
 33. A është Krahinë e Serbisë?
 34. A është Kanton i Serbisë?
 35. A është Republikë e Kosovës Serbe ?
 36. A është Regjion i Serbisë ?
 37. Çdo Krahinë, Kanton dhe Republikë ka kufijtë administrativ dhe integritetin territorial të vetë, apo jo?
 38. Fjala sovranitet, kufij, integritet nuk do te thotë medoemos shtet, apo jo?
 39. Plani i Ahtisarit rregullon funksionimin e brendshëm të Kosovës si Plani i Çoviqit, por pa statut për Kosovën, por në tjetrën anë e njeh Serbinë si shtet.
 40. Në bisedimet në Vjenë, Serbia kërkonte të blejë kohë, sepse ishte duke punuar jashtëzakonisht shumë, në mënyrë tepër intensive që t`i fus bashkëpunëtorët e vetë në të gjitha institucionet qendrore të Kosovës?
 41. Serbia kishte aktivizuar gjithë potencialin njerëzor të shërbimeve të veta ne Kosovë.
 42. Serbia kërkonte një «moratorium 20 vjeçar », do të thotë të mos zgjidhet problemi i Kosovës për 20 vjet.
 43. Serbia pas këtij refuzimi kërkoi «moratorium 10 vjeçar».
 44. Qëllimi ishte të fitohet kohë sa më shumë për të pastruar Kosovën nga elementet patriotik shqiptar : –

1) Të eliminohet nga skena politike Ramush Haradinaj;

2) Të burgosen sa më shumë patriotë shqiptar;

3) Të lodhen dhe të izolohen patriotët e mbetur;

4) Të fuqizohen njerëz lojal të Serbisë;

5) Të kontrollohen organet e sigurisë nga Serbia.

 1. Në Vjenë ishte biseduar për lloj-lloj statusi për Kosovën, por bashkësia ndërkombëtare ishte e vetëdijshme se nëse shqiptarët nuk shpallin pavarësi, mund te rifillonte nje konflikt i ri.
 2. Problemi për të krijuar shtet është Rezoluta 1244.
 3. Kush na e polli këtë Rezolutë 1244?
 4. A na i bëri Hashim Thaçi me pranimin e Rambujes?
 5. Rambujeja a është Rezoluta 1244 ose Autonomia e Kosovës?
 6. Rambujeja e lavdëruar nga kuadrat e PDK-së bllokon krijimin e shtetit, apo jo?
 7. Sot s’kemi mundësi të krijojmë shtet, sepse Hashim Tadiqi me një vaktë kishte firmos Kosovën nën Serbi, apo jo?
 8. SHBA për të shfuqizuar rezolutën 1244, a u munduan të propozojnë një Rezolutë tjetër me Planin Ahtisari?
 9. Qëllimi i SHBA-ve ishte të zhbëjë rezolutën 1244.
 10. Pas disa tentativave të bindë Rusinë, ishte e qartë se nuk do te kishte një rezolutë të re të Këshillit të Sigurimit të OKB-së mbi Kosovën.
 11. SHBA-të kuptuan se nuk kishte alternativë tjetër përveç të shpalljes unilaterale të pavarësisë së Kosovës.
 12. Ndërkombëtarët ishin frikësuar nga ky bllokim, sepse durimi i shqiptarëve ishte afruar.
 13. SHBA-të në korrik 2007 kishin kërkuar të shpallet pavarësia.
 14. Presidenti Bush ishte për ta njohur Kosovën sa më shpejt.
 15. Por Hashim Thaçi dhe PDK-ja ishin kundër.
 16. Sepse nëse shpallej nga Agim Çeku si kryeministër, ai i merrte të gjitha meritat.
 17. Në anën tjetër francezët e Bou de Marnhac ishin kundër, sepse kishin pregaditur të jetë Hashim Thaçi kryeministër.
 18. Hashim Thaçi shpallë pavarësinë më 17 shkurt 2008.
 19. Pyetja e parë: pse Hashim nuk shpalle Referendum për pavarësinë e Kosovës dhe ndarje nga Serbia?
 20. Pyetja dytë: pse Serbia shpalli referendum për Kosovën, si pjesë të saj më 29 tetor 2006?
 21. Në referendumin e Serbisë konfirmohet se Kosova është një entitet i patjetërsueshëm i Serbisë dhe nuk mund të pretendoj në Pavarësi.
 22. Serbia bëri referendumin për Kosovën, e Kosova jo, pse?
 23. Pse në shpallje të pavarësisë nuk ke kërkuar ndarjen e Kosovës nga Serbia?
 24. Në pikën 5, të shpalljes së pavarësisë, pranon Rezolutën 1244, apo jo?
 25. Në pikën 8, të shpalljes së pavarësisë, pranon Aktin final të Helsinkit për mos ndryshimin e kufijve ndërkombëtar të Serbisë, apo jo?
 26. Hashim Thaçi nuk ka shpall ndarjen nga Serbia, por e ka forcuar me Rezolutën 1244 dhe Aktin Final të Helsinkit.
 27. Për të thjeshtuar, Hashimi ka shpallur një Republikë në territor të Serbisë.
 28. 1171. Jemi Republika e Kosovës Serbe.
 29. Një territor me 2 qeveri, qeveria e Beogradit dhe qeveria e Prishtinës.
 30. Serbia ka vendosur me referendum se Kosova nuk mund të bëhet e pavarur dhe Kosova është pjesë e saj.
 31. Kosova ka vendosur të mos ndahet nga Serbia, duke përmendur rezolutën 1244 dhe Aktin Final të Helsinkit.
 32. Pse Hashim e rren popullin?
 33. Pse nuk i tregon të vërtetën?
 34. Kur shpalle pavarësinë në Kuvendin katastrofal të Kosovës, Serbia pëgatiti planin për veprim të Kosovës.
 35. Samarçiq kishte projektuar me 19 shkurt 2008 një plan 6 pikësh për të shfuqizuar shtetësinë e Kosovës, apo jo ?
 36. Plani ishte dërguar në OKB nga Boris Tadiqi me datën 8 nëntor 2008, apo jo?
 37. Qëllimi i planit a ishte të formësoj statusin e ardhshëm të Kosovës?
 38. Çka është plani 6 pikësh?
 39. 6 pikat, a janë ripohimi i kontrollit të përgjithshëm të UNMIK-ut në fushat kryesore të pushtetit shtetëror?
 40. Heqja prerogativëve shtetërorë të Kosovës në këtë kontekst mohon shtetësinë e Kosovës.
 41. Nëse nuk kemi të drejta shtetërore, atëherë kuptohet se jemi pjesë të një shteti tjetër?
 42. Do të thotë kjo një « AUTONOMI » për Kosovën.
 43. Plani 6 pikësh është një statut të autonomisë në sektorët e policisë, drejtësisë, doganave, cirkulimittë lirë.
 44. Policia e Kosovës është polici e Republikës së Kosovës, por në kuadër të një shteti të decentralizuar në Beograd.
 45. Do të thotë pas shpalljes së pavarësisë propozimet, emërimet në gjykata, prokurori, polici, dogana të vazhdohen si përpara.
 46. A e konfirmon këtë zëdhënësja Katerin Limdal?
 47. Pse nuk ke informuar popullin se Serbia vendos për prokurorët, gjykatësit e Supremes, drejtorat e Policisë së Kosovës, drejtoret të AKI?
 48. A është kryeprokurori i Kosovës Ismet Kabashi?
 49. Ismet Kabashi, ai UDB-ashi që në vitet e ’80-ta shëtiste në Evropë me ambasadorët serb, sot vendos për burgimin e patriotëve.
 50. Ismet Kabashi ishte kundër Republikës së Kosovës, e tash kinse i shërben Kosovës !
 51. Ismet Kabashi i shërbente shtetit serb.
 52. Ismet Kabashi shërben shtetin edhe sot, sepse Serbia është shtet në Kosovë.
 53. Kemi rastin e Nazmi Mustafin.
 54. Qeveria dëshironte të krijon një task-force kundër korrupsionit dhe kërkonte një prokurorë.
 55. Ministria e Drejtësisë së shtetit serb dërgon nga Beogradi Nazmi Mustafin.
 56. Nazmi Mustafi ka punuar për drejtësinë serbe deri në fund të luftës së Kosovës. Në mbarim, shkon dhe vazhdon punën e tij në Beograd.
 57. Institucionet e Kosovës nga UNMIK-u deri sot bashkëpunojnë për krijimin e institucioneve të Kosovës me emërime të personelit lojal të Serbisë nga institucionet qendror të Beogradit. / VIJON

 

Nga koha kur ishte kthye Gjergj Kastrioti-SKENDERBEU në Krujë në vitin 1443 (aq pyetje janë) deri më sot kishte pas shumë tradhtarë shqiptar dhe Esat pasha Toptana. Hashimi është Esat pashë Toptani i fundit te kombi shqiptarë! 

Murat Jashari: manastiri337@gmail.com

 

Artikuj tjerë

Hashim Thaçi si gjyshi i tij në kohën e kralit??? !!!!

‘Hashim a ishte gjyshi jot serb, rom apo veç ortodoks!?”

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/

http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/

http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/

http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/

 http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...