Published On: 15 Janar, 2016

Ja si mbrohet SHIK-u dhe Kadri Veseli!

  • Përgjegjësit për shkatërrimin e perandorisë së Trepçës!

 

A e dëgjuat Kadri Veselin e tha, goja vetë se Trepça është keqmenagjuar. Pikë, s’ka tjetër. Kjo e konfirmon se aty për shumë kohë ka pasur keqmenagjim. PO ASHTU ËSHTË!

Kadri Veseli në stilin tipik të retorikës komuniste, dhe të shërbimeve të fshehta, është në gjendje të ngrijë e të vrajë për të gjetur fajtorin për keqmenagjim të “Trepçës”, thua se populli shqiptar doli në zgjedhje dhe e vetoi menagjmentin!

Pra, pyetja është se kush e zgjodhi menagjmentin e Trepçës, menagjmentin falimentues, menagjmentin dështues, dhe për çfarë qëllime u lejua dështimi i saj.

Por, para se të flasim për dështimin ne duhet të dijmë se kush ishin ata që zgjidhnin menagjmentin? Kush ishin ata që përfitonin nga keqmenagjimi i Trepçës? Kush ishin ata që kontrabandonin mallra të TREPÇËS? Pse u rrezikua ekzistenca dhe pse nuk u zhvillua dhe nuk u fitua thuaja asgjë nga Trepça qe gati 17 vite pas luftës?

Të gjitha këto pyetje pa përgjigje, kanë një emërues të përbashkët tek dështimi politik dhe tek krimi i organizuar. Kjo na sjellë tek një dilemë tjetër e madhe, se kush ishin akterët e krimit të organizuar që e çuan në dështim TREPÇËN?

Po, nga ato që dihen publikisht, nuk ka pasur se kush da dëmtojë më tepër Trepçën se sa elita e SHIK-ut në PDK.

A nuk ishte deri para pak kohe drejtori kryesor i TREPÇËS, Ferat Shala, dhe sa drejtues të tjerë në nivele të ulëta njerëz të kupollës së SHIK-ut në Mitrovicë? Po a është e mundur që SHIK-ut ti ketë shpëtuar Trepça dhe të mos ketë dërguar njerëzit e vet, derisa thuaja tanë faqezitë nuk kishin lënë institucion ekonomik pa nëpërkëmbur dhe si çdo pasuri tjetër duke e uzurpuar kinse si plaçkë luftë, kinse çlirimtarë e luftëtarë të Odisesë, andaj u takonte të merrnin çfarëdo që dëshironin! Ndërsa, sot 17 vjet pas luftës ne nuk kemi ushtri dhe këta nuk ndihen të turpëruar që na çliruan, por ushtri nuk na lanë, asnjë degë trashëgimie, sepse në luftë ishin të zënë për ti penguar luftëtarët e vërtetë, dhe për të përvetësuar meritat nëpërmjet komunikatave!

Pra, nëse ka një adresë për llogaridhënie për dështimin e Trepçës, dhe vetëm me këtë të ekonomisë së Kosovës, por edhe për shkak të dështimit të privatizimit apo të ndarjes edhe të asaj pasurie si plaçkë lufte, e kësaj here të mbuluar me letra dhe rregullore, përgjegjëse për të gjitha është SHIK-u i Kadri Veselit! (Shqiptari.eu)

 

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Këta rezila pas lufte mendjen e kishin kush mund të plaçkit më shumë se tjetri. Pa menduar se pasuria e Kosovës është pronë e qytetarëve të vendit dhe,e jo e hajnave të Shikut..!

    Përgjigjiuni
    Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...