Published On: 19 Tetor, 2016

Shifra alarmante, mijëra shqiptarë kërkojnë sërish azil në Gjermani

Në raportin më të fundit të EUROSTAT, thuhet se numri i shqiptarëve që kërkojnë azil në Gjermani është rritur sërish në shtator.

Një vit pasi Berlini futi Shqipërinë në listën e vendeve të origjinës së sigurt, fenomeni ku mijëra njerëz kërkojnë azil është rikthyer.

Sipas të dhënave zyrtare të BE­së, në shtator 2 250 shqiptarë kanë kërkuar azil në Gjermani, që është numri më i lartë për këtë vit.

Në janar ky numër ishte 1 200, kurse në mars vetëm 825 shqiptarë u regjistruan si azilkërkues. Por, numri nisi të rritej sërish në vetë duke shkuar në 1 390 në korrik, 1 635 në gusht dhe 2 250 në shtator.

Në total nga janari në shtator, 11 895 shqiptarë kanë aplikuar për statusin e azilantit. Ky numër është katër herë më i ulët se sa ishte në vitin 2015, ku mbi 44 mijë veta kërkuan azil.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...