Published On: 11 Tetor, 2016

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë, Qendra për Art dhe komunitet ‘Artpolis’ organizon Panelin “Prona dhe vajzat”.

Në një njoftim për media thuhet se ky organizim ka për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të komunitetit mbi të drejtat pronësore të grave.

“Ky Panel synon të ngris diskutime mbi të drejtat e grave për pjesëmarrje në trashëgimi familjare të garantuara me ligj si dhe ndikimet nga tradita dhe norma të ndryshme shoqërore mbi zgjedhjen e pjesëmarrjes ose jo në trashëgimi familjare”, vazhdon njoftimi.

Paneli do të shoqërohet edhe me një pjesë nga shfaqja “Çështje Zakoni”, që inkurajon zbatimin e të drejtës trashëgimore nga ana e grave.

“Ky Panel organizohet në kuadër të projektit “Rritja e ndërgjegjësimit mbi të drejtat pronësore të grave përmes artit” dhe përkrahet në kuadër të Programit Angazhimi për Barazi, i financuar nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar USAID dhe implementuar nga Qendra e Trajnimeve dhe Burimeve për Avokim – ATRC”, përfundon njoftimi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...