Published On: 14 Mars, 2016

Shenjtërimi i Nënë Terezës, nesër Papa Françesku firmos dekretin

  • Papa Françesku pritet të nënshkruajë nesër dekretin për shenjtërimin e Nënë Terezës

Papa pritet të bëjë edhe shpalljen e datës për shenjtërimin e Nënë Terezës. Ndër datat e mundshme mendohet të jetë 5 shtatori, dita e vdekjes së shenjtores.  Zyra e shtypit e Vatikanit  informon se do të firmoset më  15 Mars 2016 në ora 10.00 në sallën Concistoro në Pallatin Apostlik të Vatikanit.

Firmosja e këtij dekreti nga Ati i Shenjtë pritet me mjaft interes pasi në të do të përcaktohet jo vetëm data por dhe vendi ku do të zhvillohet ceremonia e shenjtërimit të Nënë Terezës.

Pak muaj më parë Peshkopët Indianë i kanë kërkuar Atit të Shenjtë që ceremonia e Shenjtërimit të Nënë Terezës të zhvillohet në qytetin e Kalkutës, në Indi, në vendin ku ajo ka zhvilluar aktivitetin e saj bamirës e fetar. Por gjithashtu kjo ceremoni konsiderohet si një nga eventet më të rëndësishme në Vatikan në këtë Vit Jubilar të Mëshirës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...