Published On: 14 Maj, 2016

Shëndeti i trurit, cigarja dhe kolesteroli janë armiqtë më të mëdhenj

Praktikisht, sipas studiuesve, ajo që është e dëmshme apo e dobishme për shëndetin e zemrës, ka të njëjtin efekt edhe te truri. Presioni i lartë i gjakut, kolesteroli në nivel të lartë dhe konsumimi i duhanit ndikojnë te truri njësoj si te funksionet vaskulare të zemrës.

Shëndeti i trurit varet nga shumë faktorë si stili i jetës, stimulimi i përditshëm, ushqyerja apo konsumimi i duhanit. Por nëse ky i fundit kombinohet me kolesterolin e rritur dhe presionin e lartë të gjakut, atëherë shëndeti i trurit kërcënohet nga rreziku më i madh.

Kërkimet në këtë fushë janë kryer nga një ekip studiuesish në Universitetin e Ilinoisit dhe janë publikuar në revistën “Stroke”.

Praktikisht, sipas studiuesve, ajo që është e dëmshme apo e dobishme për shëndetin e zemrës, ka të njëjtin efekt edhe te truri. Presioni i lartë i gjakut, kolesteroli në nivel të lartë dhe konsumimi i duhanit ndikojnë te truri njësoj si te funksionet vaskulare të zemrës.

Të tre këta faktorë të kombinuar së bashku mund të çojnë në demencë, humbje kujtese, vështirësi në të folur dhe shfaqje të sëmundjes së Alzajmerit.

Parandalimi i këtyre rreziqeve përfshin një sërë masash që merren në mënyrë paralele si: aktivitet fizik, mbajtje nën kontroll të peshës, kolesterolit dhe presionit të gjakut si dhe konsumin për vitaminës B.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...