Published On: 21 Shtator, 2016

Shembuj të rifunksionalizimit të kishave nëpër botë (VIDEO)

Ka gati dhjetë ditë që tema rreth objektit të papërfunduar të Kishës Ortodokse në Kampusin Universitar të Prishtinës, po tronditë skenën politike kosovare.

Ka kërkesa që ky objekt të rrënohet për shkak se ajo u ndërtua dhunshëm në kohën e Slobodan Milosheviqit.

Kundërshtarët e kësaj ideje thonë se rrënimi do t’i shkaktojë dëm shtetit të Kosovës.

Një opsion tjetër që përmendet është edhe ndërrimi i destinimit të objektit.

Ndonëse gjasat që këtij objekti t’i ndërrohet destinimi janë minimale, ka raste në botë kur objektet fetare janë vënë në funksion të publikut ose edhe janë shndërruar në prona e shtëpi private.

Këtu përfshihen ndërtesa në Mastriht të Holandës, që në vitin 2007 u përurua si një nga bibliotekat më të mira në botë apo kisha e Shën Tomasit në Britanine e Madhe të cilën e bleu një çift i ri dhe më pas e shndërroi në shtëpi banimi etj… .

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...