Published On: 17 Gusht, 2017

Shefi juaj e di saktësisht çka bëni në kompjuterin e punës

  • Në qoftë se keni punë në një zyrë, gjasat janë që e keni përdorë kompjuterin edhe për gjerat që jo domosdoshmërisht lidhen me punën tuaj të përditshme.

E në qoftë se përdorni kompjuter të kopanisë, apo lidhjen e internetit, punëdhënësi juaj jo që mund të monitoroj punën, email, dhe projektet, mirëpo ai mund edhe të regjistroj faqet private siç është Facebook, apo e-mail privat tuajën.

Madje disa kompani të cilat u dhurojnë telefona punëtoreve, i lokalizojnë ata përmes GPS, mirëpo këto janë raste të rralla.

Shumica e kompanive mbajnë të dhëna të përdoruesve të ndryshëm në një kompjuter, për të cilat vendosin në qoftë se dëshirojnë t’i shikojnë.

Të dhënat tipike mund të duken kështu

[ora e saktë] ka hapur Solitare

[ora e saktë] është kyçur në Facebook

[ora e saktë] ka hapur Chrome……………

Megjithatë në qoftë se kanë mundësi monitorimi kjo nuk do të thotë që e bëjnë.

Disa kompani e kanë të shkruar në kontratë që punëtori i jep të drejtën punëdhënësit të ketë qasje ne e-mail zyrtarë, e disa jo. Se a është kjo legale varion nga shteti në shtet.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...