Published On: 16 Mars, 2016
Bota |

Shefi i spiunëve të rebelëve sirianë: CIA injoroi forcimin e ISIS’it kur kishte 20 anëtarë

  • Kreu i spiunëve të specializuar në një organizatë të quajtur Ushtria e sirianëve të Lirë, në një intervistë ekskluzive për “Le Monde”, ka treguar se agjentët e tij kishin mbledhur informacione të sakta rreth ISIS-it që në fillesat e organizatës.

Sipas tij CIA i ka injoruar të dhënat që mund të kishin ndihmuar në zhdukjen e terroristëve që në shfaqjen e tyre.

Ai tha se kishte dërguar tek kontaktet e tij në CIA për dy vjet rresht “raporte të hollësishme” mbi ISIS’in.

Inteligjenca dha një pasqyrë kritike për ISIS’in si një strukturë në Irak dhe Siri, që përfshinte koordinatat e GPS, harta, fotografi, numra telefoni dhe madje edhe adresat IP.

“Nga momenti që ISIS kishte 20 anëtarë deri kur kishte 20 mijë, ne kemi treguar gjithçka për amerikanët. Kur e pyetëm se çfarë kanë bërë me këtë informacion, ata gjithmonë kanë dhënë përgjigje të paqartë, duke thënë se ishte në duart e vendimmarrësve”, tha kreu i spiunëve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...