Published On: 26 Prill, 2016

Shefi i skuadrës së vrasjeve Azem Syla, në ditët e fundit në liri! Provat e Gjykatës speciale! (Video)

Disa nga provat kundër Azem Sylës, që Gjykata speciale do ti përdor!

Në mars të vitit 2012 prokuroria e përgjithshme e Solothurnit kishte hapur hetimet kundër Sylës, duke u mbështetur në një kallëzim penal të bërë nga fondi (arka) i kompensimeve i Solothurnit.

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/koloneli-u-qellua-me-tre-plumba-kryeministri-bukoshi-perqeshej-me-atentatin-ndaj-ministrit-krasniqi-video/

 

GAZETA SHQIPTARI.EU
Kush është Azem Syla? Njeriu që në disa mandate deputet në Kuvendin e Kosovës nuk foli as 2 minuta, dhe mori qindra mijëra euro gjatë kësaj kohe, dhe dyfishin apo më shumë të kësaj shume nga shteti zviceran, ku ka përfituar në emër të sëmundjes psiqike gati gjysmë milioni franga.
Por, ai nuk ka probleme me ligjin më me këto përfitime. Ai është nga të dyshuarit kryesor për vrasjet politike të kryera në Kosovë, gjatë luftës kur ishte komandant i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, krahut të krijuar nga LPK-ja, kryesisht të dominuar nga ajo në Zvicër, pasi atë në Gjermani e dominonte Ibrahim Kelmendi, dhe se ky me vrasjen e Ministrit Krasniqi, thuaja e kishte marrë nën kontroll të plotë këtë ministri, me përjashtim të strukturës që e bëri luftën dhe e fitoi betejën e Koshares.
Ballafaqimet me drejtësinë për Azem Sylën filluan kur ai u akuzua nga Nazim Bllaca, dëshmitari mbrojtur i EULEX-it, se ishte drejtuesi i skuadrës së vdekjes në SHIK, shërbimin informativ të shtabit të UÇK-së, dhe se me urdhër të tij ishin kryer disa vrasje, e në disa kishte dhënë edhe armët për vrasje.
Nazim Bllaca ka deklaruar para trupit gjykues të EULEX-in në rastin “Bllaca 2” se kishte ngrënë një darkë të mirë në një restorant në Prishtinë natën e 6 gushtit 1999, por vetëm pasi pak minuta më parë kishte vrarë një njeri. Kjo ishte një festë për vrasjen e kryer.
Sipas dëshmisë së tij, e pranuar nga gjykata Bllaca ka argumentuar se e kishte vrarë me një armë që e kishte marrë nga Azem Syla, deputet aktual edhe tani në Kuvendin e Kosovës.
Bllaca po ashtu ka argumentuar se ka qenë pjesë e një skuadre për ekzekutime SHIK-ut, i cili grup është marrë edhe me kërcënime, rrahje dhe vrasje.

“Te hotel ‘Victory’ nga vetura ka zbrit Faruku (Fahredin Gashi) dhe e ka marrë armën ‘Shkorpion’ nga një veturë tjetër xhip, ku ka qenë Azem Syla dhe shoferi i tij. Xhipi ka qenë 10 metra larg nesh”, pat deklaruar Nazim Bllaca, gjatë dëshmisë kundër Sadik Abazit, Fahredin Gashit, Shpresim Ukës, Shaban Sylës, Bekim Sylës, e Driton Hajdarit.
Azem Syla e ka pranuar se ka urdhëruar vrasjen e Gani Gecit, deklaratë e dhënë në vitin maj të vitit 2011.

Mero Baze, gazetari i njohur shqiptar, në emisionin e quajtur Komiteti të Gazetës Express ka treguar se edhe ai vetë ishte kërcënuar nga Azem Syla në kohën kur po bëheshin bisedimet e Rambujesë, në Paris në vitin 1998.
Atë, sipas tij e kishte kërcënuar me heqje koke. “Kur ta heq kryt të kallxoj kush është Zeka.”, më tha Azem Syla.
I thashë si është puna, pra ti i paske vra ata?. Ai më tha, “po unë tanë i kam vra”!
Maj 2015
http://www.gazetaexpress.com/lajme/mero-baze-azem-syla-me-tha-se-ai-e-vrau-enver-malokun-video-98041/?archive=1

Azem Syla i sëmurë psiqik, dhe milioner

Në mars të vitit 2012 prokuroria e përgjithshme e Solothurnit kishte hapur hetimet kundër Sylës, duke u mbështetur në një kallëzim penal të bërë nga fondi (arka) i kompensimeve i Solothurnit. Kallëzimi kishte të bënte me “shfrytëzimin e bërë padrejtësisht të të ardhurave suplementare në vlerë të 426 mijë frangave. Gjykata Administrative e Soloturnit në shkurt të vitit 2012 në vendimin e saj kishte konstatuar se Azem Syla “kishte shfrytëzuar apo madje edhe abuzuar në mënyrë të konsiderueshme për vite me radhë sistemin e këtushëm social”.
Gjykata kishte vendosur në muajin shkurt i kishte marrë mbrapa Azem Sylës lejen e qëndrimit të përhershëm (C) në Zvicër.

Gjykata kishte argumentuar në vendimin e saj, se Syla kishte shfrytëzuar ndihmën sociale dhe kompensimet me gjithë faktin se ai ishte zgjedhur deputet në Parlamentin e Kosovës.

Sipas llogarive nga organet zvicerane Azem Syla kishte marrë gjatë dhjetë viteve rreth 400 mijë franga nga shteti zviceran.
Syla, sipas vendimit të fundit të Gjykatës Federale duhej të lëshojë Zvicrën deri në mesin e muajit maj. –
Në aktvendim të Gjykatës thuhet se parashtruesi i ankesës, në këtë rast Azem Syla, ka shkuar në Zvicër më 20 tetor 1994, bashkë me gruan dhe tre fëmijët dhe kërkoi azil. Më 4 gusht 1995, atij dhe familjes së tij u kishin dhënë azil. Më 14 tetor 1999, Syla kishte marrë lejeqëndrimin C në Zvicër.
Në vendimin e Gjykatës thuhet se Syla gjatë luftës ka qenë shef i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), ndërsa pas luftës ushtroi funksionin e ministrit të Mbrojtjes.Për këto arsye atij iu kishte anuluar statusi i refugjatit më 6 tetor 2000. Mes 14 janarit 2000 dhe 14 janarit 2005, sipas aktvendimit, Syla kishte udhëtuar shumë herë me pasaportën e tij të Republikës së Shqipërisë në Shqipëri dhe në Kosovë, por asnjëherë direkt nga Zvicra. Me dokumentin zviceran të udhëtimeve (fletudhëtimi i kaltër), i cili ishte i vlefshëm nga data 4 shtator 1998 deri më 15 dhjetor 2006, Syla kishte ndërmarrë disa udhëtime prej Shqipërisë dhe për në Shqipëri, si dhe disa udhëtime në Zvicër.
Gjatë qëndrimit të tij në Zvicër, Azem Syla nuk ka punuar kurrë. Pas ardhjes së tij në Zvicër ai mori ndihma sociale dhe nga viti 2002 kontribute shtesë, pasi që për shkaqe psikike ai kishte një shkallë invaliditeti prej 100 për qind, thuhet në këtë aktvendim.
Lidhur me këtë konstatim gjykata në fjalë kishte vëtetuar vendimin e mëparshëm për dëbimin nga Zvicra të Sylës.
Azem Syla ka ushtruar ankesë ndaj këtij vendimi, duke e shtyrë lëndën deri në Gjykatën Federale, si shkalla më e lartë e gjyqësisë. Por, pas vendimit negativ, ai në muajin maj të vitit 2012 ishte detyruar të braktiste Zvicrën.
Por, në nëntor 2014 është ndërprerë Procedura e Prokurorisë Publike të Kantonit të Soloturnit kundër deputetit Azem Syla.
Këto informacione gjenden kryesisht në portalin albinfo.

Azem Syla uzurpator
Komandant Azem Syla, deputet, e urdhëroi mbesën time: Ik nga shtëpia…!, kështu shkruan në një shkrim autorial publicisti Sefedin Krasniqi ku përshkruan ngjarjen e ethshme, kur Syla e kishte detyruar mbesën e tij ta braktiste banesën e saj me tërë familjen, dhe që atëherë ajo pronë mbahet e uzurpuar.

Komandant Azem Syla, deputet, e urdhëroi mbesën time: Ik nga shtëpia…!


Akuza të shumta ndaj tij dhe grupit të tij rëndojnë edhe për zhvatje, uzurpim, haraç, por edhe për rrënimin e Universitetit të Prishtinës, ku ai luante një rol vendimtar, duke i frikësuar akademikët e dobët të oborrit të rektoratit veçmas.

A është doktor shkence AZEM Syla?

Një biografi që ofrohet nga faqja zyrtare informative e PDK-së, Azem Syla na del doktor shkence, por që në fakt ky lloj shkolimi akademik nuk ekziston, edhe pse sipas faqes Azem Syla ka kryer për dy vite studimet master në distancë dhe më pas edhe ato të doktoratës.
Sipas pdk.inof, Azem Syla u lind më 5 prill 1951, në fshatin Krujë (ish-Kishna Rekë) të komunës së Drenasit, dhe pas përfundimit të shkollës fillore dhe të mesme ka vazhduar studimet në Universitetin e Prishtinës, ku është diplomuar në Degën e Kimisë.

Azem Syla, sipas kësah faqeje, ka mbajtur disda vite burg, pa saktësuar se sa, por që është liruar në vitin 1988. Nuk dihet nëse gjatë qëndrimit në burg do të jetë thyer, dhe mund të jetë kthyer në bashkëpunëtor të sigurimit.
Sipas kësaj biorgrafie ‘zyrtare’ të PDK-së, “në vitet e tetëdhjeta, është njëri ndër themeluesit e Lëvizjes Popullore të Kosovës (LPK-së). Me kohë ishte njëri prej drejtuesve kryesorë të LPK-së, sidomos në sektorin e saj për përgatitjen e luftës së armatosur”.
“Në këto vite, është ndër themeluesit e strukturave të UÇK-së, rrjedhimisht të grupeve të saj guerile, ngase deri në daljen publike të UÇK-së, kjo ishte formë e veprimtarisë së saj. Po nga këto grupe ilegale të armatosura ishte emëruar Komandant i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së. Në nëntor të vitit 1997, kur lëvizja e armatosur me emrin Ushtria Çlirimtare e Kosovës del publikisht, doli nevojë e ngutshme edhe organizimi i saj. Që nga koha kur themelohet Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së, Azem Syla emërohet Komandant i SHP të UÇK-së”.
“Në korrik të vitit 2001, i regjistron studimet pasuniversitare, për gradën shkencore Master, në Leibniz University, përkatësisht në Insititutin e Arteve dhe të Shkencës të këtij universiteti, në SHBA, studime nga distanca, siç e kishte të rregulluar ky universitet i njohur, ku diplomon me sukses të shkëlqyeshem në fushën e shkencave politike, më 18 korrik të vitit 2003.
Pas përfundimit të kësaj faze të studimeve, Azem Syla vazhdon studimet për doktoratë, poashtu studime nga distanca, në Universitetin e Leibnizit, në të njëjtin Insititut të Arteve dhe të Shkencës, në SHBA, ku mbaron dhe mbron me sukses të shkëlqyeshëm, tezën e disertacionit të doktoratës në shkencat politike, me temë Politika dhe qeverisja në Kosovë, procesi i statusit final të saj (“Politics and governance of Kosovo, status process, resolving Kosovo’s final status”)”, këto informacione gjenden në internet: http://pdk.info/sq-al/udh%C3%ABheqja/kryesia/azemsyla.aspx / VIJON/ SHQIPTARI.EU

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Është turp i madh për krerët e PS të Shqipërisë, bashkë me Shishin, të cilët e ndihmuan dhe e heshtën vrasjen e Ministrit Kolonel Ahmet Krasniqi ! Këtë vrasje, padyshim e përgaditën dhe udhëhoqën, disa shipfolës antikombëtarë të LPK-së, bashkë me shefin e SHISH-it, antikombëtarin Fatos Klosi, të paguar shumë shtrejtë nga fondacioni “Vendlindja Thërret”…!

    Përgjigjiuni
    Pelqej(2) Nuk Pelqej(1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...