Published On: 30 Tetor, 2016
Bota |

SHBA urdhëron familjet e punonjësve të Konsullatës të largohen nga Stambolli

Departamenti amerikan i shtetit, i ka urdhëruar anëtarët e familjeve të punonjësve të Konsullatës në Stamboll, që të largohen nga Turqia.

Sipas një njoftimi të Ambasadës së SHBA-së në Turqi, ky vendim është i bazuar në informacionet e sigurisë që tregojnë se grupet ekstremiste po i vazhdojnë përpjekjet agresive për t’i sulmuar shtetasit amerikanë në hapësirat në Stamboll, ku ata banojnë ose veprojnë, transmeton Express.

Ky urdhër ka të bëjë vetëm me Konsullatën e Përgjithshme të Shteteve të Bashkuara në Stamboll, e cila mbetet e hapur dhe me personel të plotë, e jo për ndonjë përfaqësi tjetër diplomatike amerikane në Turqi.

Javën e kaluar, Departamenti amerikan i shtetit i këshilloi shtetasit që “me kujdes ta shqyrtojnë nevojën për udhëtim në Turqi”.

Ndjenjat anti-amerikane janë të larta në Turqi, që është aleat në NATO, ku ende janë në fuqi ligje për gjendje të jashtëzakonshme prej dështimit të përpjekjes për puç, në muajin korrik.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...