Published On: 18 Janar, 2016

SHBA: Themelohet në Nju Xhersi, shoqata e grave Marigona për Tri – Shtetshin

Shkruan: Beqir SINA

WAYNE, NEW JERSEY – Në prani të më shumë se 300 grave, aktivisteve dhe veprimtareve të komunitetit në Qendren Kulturore Shqiptare në New Jersey, është shënuar me një darkë festive mbrëmë, themelimi i shoqatës së grave Marigona në zonën e Tri-shteshit.

Kryetarja kësaj shoqate më e reja që i vjen komunitetit shqiptarë në Shtetet e Bashkuara, zonja Sabije Dervishi – Veseli, shkrimtare, duke paraqitur qëllimin e themelimit të shoqatës ka theksuar se synohet emancipimi i grave shqiptare të gjitha anëve në diasporë, angazhimi dhe mbrojtja për të drejtat e tyre, mbështetje për nismat si dhe organizimi i tyre në veprimtarit tona kombëtare në komunitetin shqiptarë, aktivitete dhe veprimtari kombëtare .

Themelimin e shoqatës me emrin e bukur Marigona, me kryetare Sabije Veseli, nën kryetare Zera Musliu, sekretare, Gonxhe Meta, arkëtare Teuta Sela dhe Suzana Naxhaka, webmaster Ike Bairami, këshillater Memnune Abdullai, e kan përshëndetur edhe producentja e njohur Mrika Krasniqi, poetja dhe shkrimtarja Rita Saliu, profesore Ludmilla Meçaj, aktivistja e njohur Shqipe Biba, të cilat kan theksuar besimin në angazhimin e kësaj shoqate për përmirësimin e pozitës së femrës nëkomunitetin shqiptarë në SHBA .

Ndërsa nënkryetariae kësaj shoqate, Zera Musliu në një pronocim për gazetë tonë duke potencuar rolin e femrës në shoqëri ka shprehur bindjen se kjo shoqatë do të gëzoj mbështetje tëmadhe edhe tek shoqatat dhe organizatat e tjera në komunitetet, dhe mbarë gartë shqiptare në zonën e Tri_shteshit, për përmbushjen e objektivave të saj dhe ruajtjen e kultivimin e traditës së gruas shqiptare në diasporë .

Ne vazhdim do te ndoqni nje reportazh me te gjere…..

foto e Beqir Sina
foto e Beqir Sina
foto e Beqir Sina
foto e Beqir Sina
foto e Beqir Sina
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...