Published On: 22 Janar, 2016

 SHBA: Kujtohet 10 vjetori i ikjes në amshim i Presidentit Rugova në Universitetin e Illinoit

Berisha: “Përvjetorin e dhjetë i përulemi me respekt njeriut të letrave, intelektualit, mendimtarit dhe burrështetasit që me punën, vizionin, dijen dhe urtësinë u lartësua në ikonë të lirisë dhe pavarësisë!”
Beqir SINA
CHICAGO ILLINOIS – Universiteti i Veriut të Illinoit (Northern Illinoi University, është një universitet privat hulumtimi në Illinois, dhe një nga institucionet kryesore të shkollimit të lart në Shtetet e Bashkaura, me ndikim në botë të arsimit të lartë. Ky universitet një nga më të mëdhat në SHBA, është ndër dhjetë universitetet amerikane me pozitat e larta në renditjet e shumta këtu në SHBA.
Ka qenë 21 janari 2016 – ditën, kur mbarë shqiptarët, në Kosovë, Shqipëri, dhe viset shqiptare, e diasporë, do të kujtonin 10 vjetorin i ikjes në amshim të Presidentit historik të Kosovës, Dr. Ibrahim Rugovën, në një nga katendrat e Northern Illinoi University, me një leksion për lidershipin – mbajtur nga veprimtari i njohur i komunitetit – një nga njerëzit më të afërt në SHBA, të Presidentit Rugova – afaristi i suksesshëm nga Kosova Elmi Berisha kryetar i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Botë, për SHBA dhe Kanada, dhe kryetar i degës së Vatrës për prefekturën Hudson Valley në Nju Jorkë  .
Në një mesazh të përcjellur prej tij, nga Çikago, në statusin në facebook , zoti Berisha shkruan se :” Sot përkujtojmë me nderimin dhe pietetin më të lartë Presidentin e parë dhe historik të Kosovës Dr.Ibrahim Rugova, nga katendra e Universiteti i Veriut të Illinoit (Northern Illinoi University me një leksion për lidershipin, me një grup studentësh” .
Më tej ai thotë; se sot në përvjetorin e dhjetë i përulemi me respekt njeriut të letrave, intelektualit, mendimtarit dhe burrështetasit që me punën, vizionin, dijen dhe urtësinë u lartësua në ikonë të lirisë dhe pavarësisë!
Duke kujtuar me këtë rast lidhjet e tij me mentorin e tij Berisha, kujton se ka pasur nderin t’i shërbej njeriut që ndryshoj shekujt e historisë sonë kombëtare, burrit dhe mendjes më të ndritur të kombit, intelektualit dhe burrështetasit që me strategjinë e mendimit politik dhe karizmën e një lideri të jashtë -zakonshëm fitoj zemrat dhe mendjen e gjithë botës demokratike, shprehet ai.
“Z. PresidentJu përkujtoj sot me mburrje dhe krenari, mbasi pata nderin të jem në grupin e bashkëpunëtorëve tuaj, andaj kur po i shkruaj këta rrjeshta, për pak minuta me ftesën e Northern Illinoi University, ku do e mbajë një ligjeratë me studentët e këtij universiteti prestigjioz me temën “ Lidershipi i Ibrahim Rugovës”- Një jetë kushtuar lirisë, pavarësisë dhe demokracisë! pikërishtë më këtë 21 janar 2016- 10 vjet nga ikja në amshim”.
Duke i bërë një përkufizim Presidentit historik të Kosovës, ose artitektit të lirisë e pavarësisë së Kosovës, zoti Berisha,thotë se:” Gjergj Kastrioti, Nënë Tereza dhe Presidenti Rugova, janë trinom i krenarisë tonë kombëtare!Gjithmonë në zemrat tona President, Jetojmë me idealet tuaja,” u tha ai stundentëve të Northern Illinoi University.
Elmi Berisha, është edhe autori ilibrit “Lidershipi” (shqip-anglisht), ku në faqen e parë, ai shkruan se :” Këtë libër ia kushtoj njeriut që më së shumti në jetë e admiroj. Mikut që i ofroi ngrohtësi. Mentorit, që çdo herë me urtësinë e tij ishte udhërrefeyesi për jetën e tij. Inkurajuesit, që fjalët e tija e shpien përpara, autorin. Liderit, që dua t’ia ndjek vizionin dhe rrugën e tij – Presidentit Ibrahim Rugova, ka thënë autori i librit Elmi Berisha.
Lexues i respektuar, thotë autori në parathënjen e librit; “Po, nisët ta lexoni këtë tekst, përkatësisht këtë libër, pa dyshim mendoj dhe kam bindjen e thellë se do të ndesheni me një eksperiencë timen shumëvjeçare në kërkim të Lidershipit.”
Me fjalë të tjera, po u thelluat në lexim, me siguri se do të njihemi më përsëarfërmi, do të mësoni disa nga mënyrat e definimit të termit lider, andaj do ta keni më të lehtë që ta kuptoni sesa dhe si mund të keni qasje në karrjerën tuaj, përkatësisht për të qënë një lider i suksesëshëm. Për shumë vite me rradhë jam përpjekur të mësoj sa më mirë nga ata që ishin më të mirët, në mënyrë që të bëhem lider i suksesshëm. Kur permendim fjalën lider, në rradhë të parë dua t’ua përkujtoj lexuesve së në një mënyrë apo tjetër të gjithë ne posedojmë cilësi të liderit.
Se si duhet të bëhemi lider i suksesshëm në jetë, varet sesa me kujdes dhe përkushtim do ta lexoni dhe kuptoni këtë tekst dhe tekste të këtilla e të ngjashme. Ju ri-kujtomë se nuk ka asnjë përbërës të vetëm për lidershipin e suksesshëm, lidership i suksesshëm është kombinim i iniciativës, i shkathësisë, motivimit të shkathtësive të gjykimit, i manaxhimit të kohës, i përcaktimit dhe largpamësisë. Dy gjëra që janë karateristike për liderin e mirë: e di se ku e ka destinacionin dhe e dyta ai është në gjendje ta bind popullin të rrugëtojë me të.(I tillë ishte presidenti Rugova).
Libri Lidershipi i zotit Elmi Berisha – mbyllet me një biografi të shkurtër të autorit të këtij libri: Zoti Elmi Berisha u lind në Kpuz – komuna e Klinës (1970). Në vendlindje kreu shkollën fillore, kurse të mesmen ne Klinë. Studimet universitare i ndoqi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Dutches Community College drejtimi “Business and Mangagement – Biznes dhe Manaxhment”, pastaj në Madison University u diplomua në shkencat e “Business Management – Biznes dhe Manaxhment” ku vazhdoi studimet pasuniversitare dhe magjistroi po në universitetet me temën “Leadrship – Lidershipi”.
Në Ashwoth Collge i kreu studimet dhe diplomoi në drejtimin”Crimanl Justice – E drejta kriminalistike”. Studimet pasuniversitare në drejtimin ” Forensic Science – Mjeksi Ligjore” i ndoqi në Henry C. Lee Institute of Forensic Science – Univ, of New Haven, kurse studimet pasuniversitare në drejtimin “Criman Justice – E drejta Kriminalistike” në John Jay College of Criminalistic Justice – City Univ. of New York. Është president i kompanisë Berisha Brohters Managmement, Inc. që nga themelimi i saj.
Afaristi i suksesshëm nga Kosova Elmi Berisha eshte kryetar i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Botë, për SHBA dhe Kanada, dhe kryetar i degës së Vatrës për prefekturën Hudson Valley në Nju Jorkë  .
Ishte për disa vjet përfaqësues politik i presidentit Rugova në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pranë zyrës së Senatorit republikan Bob Dole (ambasador nderi i Kosovës në SHBA). Jeton dhe vepron në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në pjesën e lartme të New Yorkut, Dutches County.
Beqir1beqir3
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...