Published On: 21 Shkurt, 2016

SHBA dhe BE: Nuk mund të ketë zgjedhje më 24 prill

Ambasadori i SHBA-ve në Maqedoni, Jess Baily publikoi raportin e vlerësimit se a janë përmbushur kushtet për zgjedhje të parakohshme.  Ai para Qeverisë ka lexuar vlerësimin e SHBA dhe BE duke theksuar se nuk janë plotësuar kushtet për të pasur zgjedhje më 24 prill.

”Pasi KSHZ ende nuk është përditësuar me informacionet për listat e votuesve dhe sipas mendimit të ekspertëve të përfshirë në procesin e sigurimet e kushteve për zgjedhje të parakohshme, vlerësojmë se në këtë fazë nuk janë përmbushur kushtet e duhura për zgjedhje më 24 prill” përfundoi Baily.

Ai inkurajoi partitë politike që të vazhdojnë bisedimet.

“I inkurajojmë partitë politike që të vazhdojnë bisedimet rreth parapërgaditjeve për zgjedhjet në një datë sa më të hershme. Sipas asaj që kemi kuptuar, bëhet fjalë për 5 qershorin”, theksoi ambasadori amerikan Baily. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...