Published On: 15 Dhjetor, 2015

Sfida për “Drakullën”

A do ta goditë opozita edhe më fuqishëm koalicionin?!

 

Humbja e shansit për heqjen e vizave, po përjetohet si shok nga qeveria dhe jo nga qytetarët. Kjo situatë paradoksale tregon se shumë më shumë se sa qytetarët ishin në kërkim të heqjes së vizave, qeveritarët.
Këta e kishin objektiv, thuaja kryesor, heqjen e vizave duke shpresuar që me një të rënë të bënin dy të vrame. Ta realizonin heqjen e vizave si trofe, dhe nëpërmjet tyre të thurnin idilin e të qëndruarit në pushtet, të zgjatjes së jetës së tyre në qeveri, dhe të pasurimit të mëtejshëm, shkruan “Bota sot”.
Heqja e vizave do të ishte një triumf tjetër i një programi politik të qeverisë, i premtimeve megalomane për punësim jo, por për ulje të papunësisë, krejtësisht i parealizueshëm, pasi nëpërmjet heqjes së vizave, mendohej të nxirrej një masë e madhe njerëzish sërish jashtë atdheut. Për dallim nga ikjet në të zezë, do të shihnim ditë për shqiptarët me ‘torba në krah’ duke ikur, jo më dyerve të Europës, por duke shkuar dyerve të të afërmve, tanë që nuk janë të pakët, por rreth 800 mijë shqiptarë në Gjermani, Zvicër etj.
Kësaj here nuk do t’ia mësyenin vetëm ata që nuk ikën masivisht, por do t’ia mësynin edhe ata që e provuan azilin në vjeshtën e shkuar dhe ikjen në dimrin e acartë shtigjeve të pashkelura të maleve të Hungarisë, dhe maje xhunglës, së betejave ku ‘drakula’ kishte luftuar!
Askush më mirë se sa regjisorët e filmave horror nuk e njohin konceptin e qeverisjes së “drakullës”. Ai një pjesë të mirë të jetës së tij e kishte kaluar duke qeverisur, me nguljen në hunjë të kundërshtarëve të tij!
Edhe shtigjeve nga kanë mbetur këto shenja rrugësh gjakësore (nëpër Rumani për në Çeki), u munduan të iknin shqiptarët, pa kthyer kokën pas, kah atdheu! Duke pështyrë në fytyrë, jo për mosheqjen e vizave, por për marrjen e shpresës!
Pra, pa heqjen e vizave kjo qeveri duket sikur ta kishte humbur gjysmën e buxhetit dhe që vitin tjetër të mos mund t’ia paguajë as faturat e telefonit!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...