Published On: 21 Maj, 2016

Sezoni veror, plazhet shqiptare do të jepen me qira

Shqipëria po përgatitet për sezonin veror dhe janë për këtë janë marrë disa masa. Një nga këto masa është dhënia me qira e bregdeteve shqiptare, që do të jepen nga Bashkitë përkatëse të qyteteve.

Subjektet që dëshirojnë të marrin me qira, duket të plotësojën disa kushte që janë: 30% e hapësirës duhet të lihet e lirë për t’u përdorur si plazh publik, të ngrihet zona e ndihmës së shpejtë, të vendosen dushe dhe kabine zhveshje.

Plazhet nuk mund të jenë më të vegjël se 200 metër katrorë dhe më të mëdhenj se 5 mijë metër katrorë. Subjektet e interesuar duhet t’i lidhin kontratat me Bashkitë dhe zbatimi i rregullave monitorohet nga Agjencia Kombëtare e Turizmit.

Një tjetër masë për të nxitur turizmin me 15% për këtë vit është heqja e vizave për disa shtete, siç janë vende të tilla si Bjellorusia, Rusia, Gjeorgjia, Arabia Saudite, Omani dhe Katari.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...