Published On: 12 Shkurt, 2016

Serbia po dialogon duke e ndarë Kosovën territorialisht përbrenda


Agim Vuniqi

 

Per mua eshte gabim esencial permendja e ndertesave, selite e Gjykatave, si pjese e marreveshjes, ato konsiderohen si prone publike e Kosoves “government property”, e cila do te krijon deriqken per koncesione te reja pronesore, ne t’ardhmen… si do te rexhistrohet ne kadaster “Jugobanka”, kush do ta kete pronesine mbi te, nese ajo eshte pjese e marreveshjes ne mes te Serbise dhe Kosoves, asaj keshtu po i jipet statusi i “exterritorialitetit” dhe asaj as tjegullat nuk mund t’i nderrohen pa pelqimin e Serbise, per sigurine e saj mund te kujdesen PK dhe MUP-i serb, e cila eshte ne pjesen jugore te Mitrovices… Me lejoni te parafrazoj nje rast te se kaluares popi Serb i kishte ofruar shqiptarit para te majme per te blere nje trup molle ne aren e shqiptarit, nuk kishte as rruge deri te molla per te vjel frytet, shqiptari cuditej me veprimin e popit, bile e konsideronte budallaki, por c’beri popi, ai e rexhistroi ne kadaster si prone e tij. Dhe prej athere gjate matjeve kadastrale si pike reference merrej molla e popit… Them nuk do te thote te dialogosh per te humbur, por per te fituar, ngase humbjet ne tavoline mund t’i nderroj vetem lufta, pra bisedimet nuk zhvillohen per tu fuqizuar Serbia, sepse Serbia eshte e interesuar te plotesoj kapitullin 35, por duke e bere Kosoven te ndare territorialisht perbrenda dhe jo funksionale

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...