Published On: 22 Janar, 2016

Serbia me pagën mesatare më të ulët në ish-Jugosllavi, Kosova në humner (Foto)

Kosova ka probleme të mëdha me papunësinë, dhe me paga jo të mira, por nëse krahasohet niveli mesatar i pagave në sektorin publik në vendet që kanë qenë pjesë e ish-Jugosllavisë, gjendja nuk është më e keqja.

Ditë më parë një revistë në Serbi ka publikuar pagat mesatare të sektorit publik në ish republikat jugosllave.

Serbia ka dalë të jetë më së keqi, me pagë mesatare prej vetëm 361 euro, e pasuar nga Maqedonia me 365, Bonja dhe Hecergovina me 422 euro, Mali i Zi me 482 euro, Kroacia 747 euro, dhe Sllovenia si vendi me pagën mesatare më të lartën me 1.004 euro për muaj.

Aty nuk është përfshirë Kosova.

Këto të dhëna në Agjencinë e Statistikave thonë se janë të bazuara në Anketën e Fuqisë Punëtore, të bërë në vitin 2014.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...