Published On: 29 Qershor, 2016

Serbia dëmton varrezat e shqiptarëve në veri (Video)

Rreth 13 varreza në veri të Mitrovicës kryesisht të shqiptarëve, por edhe të komuniteteve tjera, janë dëmtuar pas prerjes së disa drunjve, raporton KTV.

Policia e Kosovës ka nisur të hetojë Elektro Distribucionin e Serbisë për këtë dëmtim. Zëvendëskomandanti i Policisë së Kosovës në veri të Mitrovicës, Besim Hoti, ka thënë se rasti është duke u hetuar si dëmtim prone.

Mirëpo, për përfaqësuesit e shqiptarëve dhe boshnjakëve në veri të Mitrovicës ky akt është vandalizëm institucional.

Për më tepër, ata thonë se këto dëme i kreu njëra nga kompanitë, pronar i së cilës është kryetari i komunës, Goran Rakic.

E, zyrtarët e Bashkësisë Islame të Kosovës theksojnë se qasja në veri te këto varrezat po shkon duke u vështirësuar gjithnjë e më shumë. Mirëpo, kryetari i komunës së Veriut, Goran Rakic, ka thënë përmes telefonit se u ka kërkuar familjeve falje për këtë situatë dhe ka kërkuar që së bashku të shkojnë atje për të konstatuar dëmet.

Kreu i komunës së veriut ka thënë se komuna që ai udhëheq do t’i riparojë dëmet dhe se do të gjenden përgjegjësit e këtij akti.

Rakiq ka mohuar të ketë ndonjë lidhje me ndonjërën nga kompanitë që i dëmtuan varrezat e shqiptarëve dhe komuniteteve tjera.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...