Published On: 28 Qershor, 2016

Serbët kremtojnë ‘Vidovdan-in’, Policia planifikon masat e sigurisë

Policia e Kosovës ka njoftuar se janë paraparë të gjithë masat e sigurisë për kremtimin e festës së “Vidovdan-it”, që do të mbahet sot në Gazimestan

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, në një përgjigje në mënyrë elektronike, ka konfirmuar, se janë bërë planifikimet e nevojshme për menaxhimin e situatës së sigurisë gjatë mbajtjes së aktiviteteve manifestuese për këtë ditë.

 “Në këtë kontekst edhe kemi bërë planifikime relevante në funksion të mbajtjes së rendit dhe sigurisë publike, garantimit të lirisë së lëvizjes së lirë, shprehjes së lirë për të gjithë qytetarët, menaxhimin dhe kontrolli i nevojshëm në trafikun rrugor si dhe zbatimi i kompetencave dhe autorizimeve ligjore, përballë situatave të ndryshme dhe marrja e masave ndaj të gjithë shkelësve të ligjit, konform ligjeve të Republikës së Kosovës”, thuhet në përgjigjen e Hoxhës për KP.

Më tej, në përgjigje thuhet se Policia e Kosovës, bazuar në detyrat dhe autorizimet ligjore lidhur me aktivitetet dhe manifestimet tradicionale religjioze ortodokse të festës së ‘Vidovdanit’ ka ndërmarr të gjitha veprimet paraprake, duke pas parasysh të drejtën e secilit qytetar për tubime apo manifestime publike sipas ligjeve në fuqi.

Sot përnder të Vidovdanit në sheshin “Shumadia” në Mitrovicë të veriut do të zbulohet përmendorja e ‘Car Llazarit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...