Published On: 16 Shtator, 2016

Sela propozon që të ndahet Maqedonia

Kryetari i LR-PDSH-së dhe kryetari i Komunës së Strugës i është bashkangjitur debatit në lidhje me propozimin e LSDM-së për gjuhën shqipe në Maqedoni.

VMRO-DPMNE më herët tha se barazimi i gjuhës maqedonase dhe gjuhës shqipe në tërë Maqedoninë është i papranueshëm. “Barazimi i gjuhës maqedonase dhe gjuhës shqipe në gjithë territorin e Maqedonisë është absolutisht e papranueshme. Me paralajmërimet për sjelljen e dygjuhësisë në gjithë territorin e Maqedonisë atakohet Kushtetuta e Maqedonisë dhe rendi kushtetues, tërësisht dilet jashtë Kushtetutës dhe të drejtat e garantuara me Kushtetutë për bashkësitë etnike tjera dhe fatkeqësisht nis një proces që askush nuk e di se do të përfundoj me federalizim ose ndarje të Maqedonisë”, deklaroi Ilia Dimovski, deputet i VMRO-se.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...