Published On: 18 Shkurt, 2016

Seanca nesër në ora 10:00

  • Pas më shumë se një muaj vonesë, deputetët e Kuvendit të Kosovës nesër i kthehen punës së tyre. Seanca, e parë e këtij stinori është thirrur për nesër në ora 10:00.

Në seancën e nesërme në rend dite janë paraparë 22 pika të cilat i ka caktuar kryesia e Kuvendit të hënën në mbledhjeje.

Agjenda e kuvendit për nesër nuk parasheh zgjedhjen e Presidentit, derisa, nga ana tjetër opozita sërish ka paralajmëruar bllokim të punës së Kuvendit, raporton Gazeta Express.

Kuvendi i Kosovës, nga shtatori i vitit të kaluar, përveç seancave solemne, nuk ka zhvilluar asnjë seancë të rregullt si pasojë e veprimeve të opozitës VV-AAK-NISMA.

Seanca nesër drejtohet nga kryetari Kadri Veseli i cili kthehet nga vizita e tij në Bruksel.

Rendi i Ditës për Seancën e së premtes të Kuvendit të Kosovës: 

1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,

2. Koha për pyetje parlamentare,

3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,

4. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.04/L-042 për Prokurimin Publik të Republikës së Kosovës, i ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin nr.04/L-237 dhe me Ligjin nr.05/L-068,

5. Votimi i Projektligjit për Ratifikimin e Marrëveshjes për Hua ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Bankës Evropiane për rindërtim dhe zhvillim për projektin e rehabilitimit të rrugës hekurudhore 10,

6. Votimi i Projektligjit për Ratifikimin e Marrëveshjes për Hua ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë për bashkëpunim financiar 2014 për projektin e Huas,

7. Votimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes së kredisë Kosovë-Unicredit Bank Austria AG për financimin e Projektit të modernizimit të shërbimeve të kardiologjisë invazive në QKUK,

8. Shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për financim ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për zhvillim për realizimin e Projektit për përmirësimin e sistemit të arsimit,

9. Votimi i  Propozim-Amendamentit nr. 25 në Kushtetutën e Republikës së Kosovës, i ri-proceduar nga Qeveria e Republikës së Kosovës,

10. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës,

11. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për regjistrimin dhe ofrimin e shërbimeve dhe masave për punësimin e të papunëve, punëkërkuesve dhe punëdhënësve,

12. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 03/L-019 për aftësimin, riaftësimin profesional dhe punësimin e personave me aftësi të kufizuar,

13. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për investimet strategjike në Republikën e Kosovës,

14. Shqyrtimi i Parë i Projektligjit për Kundërvajtje,

15. Shqyrtimi i Parë i Projektligjit për sponsorizime dhe donacione në fushën e kulturës, rinisë dhe sportit,

16. Shqyrtimi i Propozim-Rregullores për procedurat e zgjedhjes dhe shkarkimit të Avokatit të Popullit dhe zëvendësve të Avokatit të Popullit,

17. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për standardizimin,

18. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrje të Forcës së Sigurisë së Kosovës lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Policinë,

19. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Bujqësi, Pylltari dhe Mjedis e Planifikim Hapësinor lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Inspekcionin Bujqësor,

20. Shqyrtimi i rekomandimit të Komisionit për Buxhet dhe Financa lidhur me kërkesën e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore për vitin 2016,

21. Zgjedhja e një (1) anëtari në Këshillin Gjyqësor të Kosovës,

22. Zgjedhja e dy (2) anëtarëve të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...